Hyppää sisältöön

Tervetuloa uudistuneeseen TAISTO-harjoitukseen – Ilmoittaudu mukaan 21.9. mennessä

Julkaisuajankohta 1.9.2020 9.18
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto kutsuu organisaatiot mukaan koko julkiselle hallinnolle avoimeen ja maksuttomaan TAISTO20-harjoitukseen loka-marraskuussa. TAISTO on tietoturva- ja tietosuojaloukkausten hallinnan harjoitus, jossa organisaatiot harjoittelevat toimintamalleja ja prosesseja digitaalisen maailman häiriötilanteiden varalle.

TAISTO-harjoituksen avulla organisaatiot voivat kehittää tietoturvallisuuden hallintaa, johtamista ja viestintää häiriötilanteissa. Harjoitus auttaa varmistamaan, että tietoturva- ja tietosuojaloukkaustilanteiden hallitsemiseen tarvittavat prosessit, ohjeet ja osaaminen ovat kunnossa. Näin reagointi tositilanteessa voidaan hoitaa hallitummin, ja toipuminen on nopeampaa. 

Harjoitus on suunnattu erityisesti organisaatioiden johdolle, tietoturvallisuuden vastuuhenkilöille, tietosuojavastaaville, viestinnän asiantuntijoille sekä ICT-asiantuntijoille.

Kolmas TAISTO tuo mukanaan uudistuksia

TAISTO järjestetään nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna harjoitukseen osallistui yhteensä yli 200 julkishallinnon organisaatiota ja niiden sidosryhmää. Harjoituksen sisältö on joka vuosi täysin erilainen, joten yllätyksiä on luvassa, vaikka harjoitteleminen olisikin entuudestaan tuttua. Mukaan TAISTOon toivotaan myös uusia organisaatioita.

Tällä kertaa TAISTOssa kohdataan tilanne, joka on todellisessa elämässä yleinen uhkan aiheuttaja, mutta joka silti jää harjoituksissa melko vähälle huomiolle.

TAISTOon on mahdollista osallistua täysin virtuaalisesti. Tänä vuonna käytössä on uusi harjoitusalusta, jonka välityksellä tapahtumat ja mediatilannekuva näyttäytyvät aikaisempaa todentuntuisempina.

Ilmoita organisaatiosi mukaan 21.9. mennessä

Valittavissa on joko puolen päivän (klo 9-12) tai koko päivän (klo 9-16) harjoitus. Organisaatio voi valita itselleen sopivimman harjoituspäivän:
29.10.2020
12.11.2020
19.11.2020

Ilmoita organisaatiosi mukaan TAISTOon 21.9.2020 mennessä. Ilmoittautumislomakkeen ja ohjeet harjoitukseen valmistautumiseen löydät verkkosivulta: dvv.fi/taisto.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää TAISTO-harjoituksen yhteistyössä muun muassa Kyberturvallisuuskeskuksen, Turvallisuuskomitean, Keskusrikospoliisin ja tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa.

Lisätiedot:

Lisätietoja harjoituksesta antavat tietoturva-asiantuntija Hanna Heikkinen ja asiantuntija Laura Penttilä Digi- ja väestötietovirastosta. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected] 

Lue myös:

Anne-Maarit Itäsen blogi: Saaristokaupunki Parainen – Mitä TAISTO19-harjoitus meille opetti?

Joonas Väyrysen blogi: Tietoturvan harjoittelusta

TAISTO-harjoitus digiturva