Hyppää sisältöön

Tervetuloa TAISTO21-webinaariin 26.1.2022 klo 13-15.15

Julkaisuajankohta 20.1.2022 15.46
Tiedote

TAISTO21-webinaarissa palaamme Suomen suurimman digiturvaharjoituksen tunnelmiin ja tarkastelemme palautetta marraskuussa pidetystä harjoituksesta. Kuulemme asiantuntijoiden näkemyksiä TAISTOsta ja harjoitustoiminnasta. Pohdimme erityisesti viestinnän sekä henkisten voimavarojen merkitystä häiriö- ja kriisitilanteen haltuunotossa.

Digi- ja väestötietovirasto järjesti syksyllä 2021 neljättä kertaa TAISTO-harjoituksen, jossa tietosuoja- ja tietoturvaloukkausten hallintaa harjoiteltiin kuvitteellisten tilanteiden kautta. Valtakunnalliseen harjoitukseen osallistui marraskuun aikana yli 300 julkisen hallinnon organisaatiota ja niiden sidosryhmää.

Webinaari on suunnattu TAISTO21-harjoitukseen osallistuneille sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita digiturvallisuudesta ja sen harjoittelemisesta. Webinaari on myös hyvä tilaisuus selvittää, sopisiko TAISTO-harjoitus jatkossa teidänkin organisaatiollenne. Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tilaisuuden aikana voit esittää kysymyksiä ja kommentteja chat-seinän kautta.

Osallistu TAISTO21-webinaariin 26.1.2022 klo 13-15.15 osoitteessa mediaserver.fi/live/digiturva

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

Webinaarin juontavat TAISTO-harjoituksen johtaja Hanna Heikkinen ja harjoituksen koordinaattori Laura Penttilä Digi- ja väestötietovirastosta.

13.00 TAISTO21 – Digiturvallisuutta harjoittelemassa

13.30 TAISTO-harjoitus osana sairaalan varautumista
Tietohallintojohtaja Pasi Lehmus, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

13.50 Viestinnän rooli kriisin haltuunotossa
Managing Director, CEO Tarja Jussila, Hill + Knowlton Strategies

14.20 Viestinnän kokemuksia TAISTO21-harjoituksesta
Viestintäpäällikkö Ida Levänen, Suomen Ekonomit

14.40 Henkisten voimavarojen merkitys häiriötilanteessa
Psykologi Ville Ojanen, Academy of Brain Oy

15.15 Webinaari päättyy

Mikä TAISTO?

TAISTO on Suomen suurin digitaalisen turvallisuuden harjoitus. Syksyllä 2021 TAISTOssa harjoitteli yli 300 oganisaatiota. TAISTOon on osallistunut harjoitustiimejä mm. kunnista, valtionhallinnosta, korkeakouluista ja yrityksistä.

Digi- ja väestötietovirasto toteuttaa ja ohjaa TAISTO-harjoituksen. TAISTO21 suunniteltiin yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtorin, Turvallisuuskomitean ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

TAISTO-harjoituksessa organisaatiot voivat kehittää digimaailman häiriötilanteiden hallintaa, testata omia toimintamallejaan, tunnistaa kehittämistarpeita sekä parantaa osaamistaan ja harjoitustiimin kykyä toimia yhdessä.

TAISTOn tavoitteena on myös vahvistaa digiturvallisuuden harjoituskulttuuria ja mahdollistaa hyvä harjoituskokemus niin ensikertalaisille kuin jo kokeneillekin harjoittelijoille.

Yhteystiedot

Kysyttävää TAISTO-harjoituksesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Harjoituksen johtaja, tietoturva-asiantuntija Hanna Heikkinen, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected], puh. 0295 535 121.

Lue myös

Lisätietoa TAISTO-harjoituksesta

Tiedote: TAISTO-harjoituksille Vuoden tietoturvapalvelu -tunnustus, 28.10.2021

Hanna Heikkisen blogi: TAISTO on turvallinen tilaisuus harjoitella häiriötilannetta ja vahvistaa omaa osaamista, 27.10.2021

Päivitys: Ida Leväsen tehtävänimike korjattu 21.1.2022

JUDO-hanke TAISTO-harjoitus digiturva