Hyppää sisältöön

Syysmyräkkä on nyt Digimyräkkä – tervetuloa webinaariin 11.12. klo 9-11

Julkaisuajankohta 4.12.2020 10.24
Tiedote

Syysmyräkkä-tapahtuma, jonka Digi- ja väestötietovirasto on järjestänyt kolmena viime syksynä Rovaniemellä, Turussa ja Espoossa, on uudistunut sarjamuotoiseksi Digimyräkkä-tapahtumaksi. Yhden ison palvelumuotoilutapahtuman sijaan tänä syksynä on järjestetty kolme pienempää työpajaa. Näiden lisäksi Digimyräkkä-sarjaan sisältyy kaikille avoin webinaari – tervetuloa mukaan!

Palvelujen yhteiskehittäminen käynnistyi työpajoissa

Digimyräkässä palveluja kehitetään asiakaslähtöisesti yhdessä palvelujen tuottajien ja käyttäjien kanssa. Samalla halutaan edistää myös organisaatioiden välistä yhteistyötä.

Tänä syksynä keskityttiin palveluihin, joita tarjotaan elinkeinotoimintaa harjoittaville. Tavoitteena oli sujuvoittaa kolmea viranomaispalvelua, jotta niitä käyttävien yritysten ja yhteisöjen arki helpottuisi.

Kolmessa työpajassa syvennyttiin sähköurakoitsijoiden lupaprosessiin, varhaiskasvatustoiminnan käynnistämiseen ja Suomi.fi-viestien kohdentamiseen asiakasorganisaatiossa. Työpajoihin osallistuivat Säteilyturvakeskus, Tulli, Maanmittauslaitos, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Patentti- ja rekisterihallitus, Etelä- ja Länsi-Suomen aluehallintovirastot, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto, Vantaan kaupunki sekä useita yksityisiä palveluntuottajia.

Prosesseja myllättiin perinpohjaisesti, ja kehitystarpeita nousi esiin runsaasti. Livekuvittaja taltioi työpajojen tulokset visuaaliseen muotoon. Jokaisen työpajan teemalle löytyi myös vastuutaho, joka jatkossa ottaa päävastuun työpajojen tulosten viemisestä käytäntöön.

Webinaari avaa työpajojen tulokset

Työpajojen tulokset käydään tarkemmin läpi Digimyräkkä-webinaarissa 11.12.2020 klo 9-11. Webinaarissa kuullaan myös muista toimenpiteistä, joita tehdään sujuvampien digipalveluiden eteen. Katso tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan täällä

Samalla kun Syysmyräkästä kuoriutuu Digimyräkkä, myös aikaisemmilta vuosilta tuttu Keväthumaus-tapahtuma uudistuu ja saa nimekseen Digihumaus. Digi- ja väestötietovirasto julkaisee ennakkotietoa Digihumauksesta ja muista ensi vuoden tapahtumista vielä ennen joulua.

Lue myös

Henriikka Eloluodon blogi Digimyräkkä sujuvoittaa palveluja yrityksille ja yhteisöille

Lisätiedot

Henriikka Eloluoto, suunnittelija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected], puh. 0295 535 124

Webinaarin tallenne

Katso webinaarin tallenne osoitteessa mediaserver.fi/live/dvv. Tallenne on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Yhdessä Digimyräkkä-työpajassa pohdittiin Suomi.fi-viestien kohdentamista oikealle vastaanottajalle. Kuvitus: Raquel Benmergui.

(Tiedote päivitetty 4.1.2021: lisätty linkki tallenteeseen)