Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät:
Suomeen syntyy digivirasto – ehdota sille nimeä!

9.1.2018 15.06
Tiedote

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen päätti 5.12.2017, että valtiovarainministeriö käynnistää valmistelun maistraattien, Väestörekisterikeskuksen ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimivan maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikön tehtävien yhdistämiseksi 1.1.2020 alkaen. Tehtävät yhdistetään uudeksi valtakunnalliseksi kokonaisuudeksi. Jo 1.1.2018 nykyiseen Väestörekisterikeskukseen keskitettiin lukuisia yhteiskunnan digitalisaatiota edistäviä palveluita.

Toimintojen yhdistämisen myötä syntyvän uuden viraston tehtävänä on edistää digitaalisia palveluja julkisessa hallinnossa ja tarjota sujuvia ja turvallisia elämäntilannelähtöisiä palveluita sekä luotettavia rekisteritietoja. Tavoitteena on muodostaa kansallinen yhteiskunnan digitalisaatiota toimeenpaneva virasto. Maailmalla digitalisaatiota keskitetysti toimeenpanevia virastoja ovat esimerkiksi Tanskan Digitaliseringstyrelsen ja Brittien Government Digital Service.

Väestörekisterikeskus ja maistraatit avaavat nyt nimikilpailun, jossa voi esittää uudelle virastolle nimeä.

Voit esittää virastolle nimeä 9.–15.1.2018 välisenä aikana. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailun sähköinen lomake tämän tiedotteen lopussa. Kilpailuun voi osallistua myös maistraattien verkkosivuilla osoitteessa www.maistraatti.fi.

Virastolle ehdotettavan nimen tulee kuvata uuden viraston toimintaa. Virastolle tullaan antamaan nimi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ehdotuksessa sinun ei kuitenkaan tarvitse esittää nimen kieliversioita.

Nimiehdotus ei saa olla loukkaava eikä hyvän tavan tai lain vastainen. Jokainen osallistuja voi ehdottaa lomakkeella 1-4 nimiehdotusta. Jos osallistuja osallistuu kilpailuun useamman kerran, arvontatilanteessa vain yksi lomake osallistuu arvontaan. Automatisoidut osallistumiskeinot eivät ole sallittuja. Kaikki määräajassa nimikilpailuun lähetetyt nimiehdotukset, jotka täyttävät yllä mainitut kriteerit, luovutetaan valitsijaraadin käyttöön ja ovat mukana kilpailussa.

Voittajaksi valitun nimiehdotuksen esittäjä palkitaan S-ryhmän lahjakortilla (100 €). Palkinto arvotaan kaikkien osallistujien kesken, jos useampi on ehdottanut voittajanimeä tai jos mitään nimiehdotusta ei valita voittajaksi. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi, eikä siihen sisälly matkakustannuksia.

>> Osallistu kilpailuun!

>> Katso kilpailun tarkemmat säännöt (pdf)