Hyppää sisältöön

Sofia ja Onni vuoden 2016 suosikkinimet

27.3.2017 6.00
Tiedote

Sofia ja Onni ovat vuonna 2016 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Sofian sai ensimmäiseksi nimekseen 349 tyttöä ja Onni annettiin etunimeksi 400 pojalle.

Sofian jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Aino, Eevi, Venla ja Emma. Pojille useimmin annetut etunimet Onnin jälkeen olivat Elias, Leo, Väinö ja Oliver.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Aurora ja Olivia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Onni.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Ellen ja Adrian suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Adrian. Ellenin sai nimekseen 29 tyttöä ja Adrianin 35 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emma, Edith, Saga ja Stella. Pojille annettiin Adrianin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Lucas, Emil, William ja Hugo.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Alice, Emilia ja Elisabeth. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Johannes, Erik, Karl ja Emil.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 54 455 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 26 800 tyttöä ja 27 655 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 45 479 ja ruotsinkielisiä 3 387. Kaikkiaan lapsia syntyi 55 091.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Viime vuoden 50 suosituinta nimeä löytyy internetistä osoitteesta http://vrk.fi/nimet.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, johtaja Timo Salovaara, p. 0295 535 303, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Meddelandet finns på svenska på webbadressen www.vrk.fi/sv