Hyppää sisältöön

Posti Messaging Oy valittu Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun toimittajaksi

Julkaisuajankohta 7.10.2020 9.01
Tiedote

Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun toimittajaksi on valittu Posti Messaging Oy. Digi- ja väestötietovirasto kilpailutti Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun palvelun keväällä 2020.

Tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun myötä viestien (kuten päätökset, tiedonannot, ym. asiakirjat)  lähettäminen on Suomi.fi-viestejä käyttäville organisaatioille mahdollisimman yksinkertaista. Organisaatioiden ei tarvitse enää erikseen kilpailuttaa paperipostitusta eikä hallinnoida erillistä postituspalvelua. Kun organisaatio käyttää Suomi.fi-viestejä, viestien lähetys kansalaisille ja yrityksille hoituu tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun kautta helposti yhdellä kerralla huolimatta siitä, käyttääkö vastaanottaja Suomi.fi-viestejä vai haluaako tämä viestit paperipostina.

”Lähdemme nyt Posti Messaging Oy:n kanssa pystyttämään palvelua asiakkaittemme käyttöön. Tavoitteena on, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot voisivat ottaa tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun käyttöönsä loka-marraskuussa 2020. Organisaatioiden liittäminen uuteen palveluun voidaan aloittaa tämänhetkisen arvion mukaan ennen palvelun käyttöönottoa syksyllä 2020”, arvioi kehityspäällikkö Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.

”Digi- ja väestötietovirasto on erittäin tärkeä asiakkuus Posti Messaging Oy:lle. Haluamme panostaa saumattomaan yhteistyöhön organisaatioidemme välillä tuottaaksemme ensiluokkaista tulostus- kuoritus- ja jakelupalvelua Suomi.fi-viestit -palvelun kautta koko Suomen julkiselle sektorille”, sanoo johtaja Nina Hedberg Posti Messaging Oy:stä. ”Suomen laadukkain tulostustuotanto varmistaa viestin perillemenon paperisena niissä tapauksissa, että vastaanottaja ei ole vielä ottanut käyttöönsä sähköistä asiointikanavaa” hän jatkaa.

Ketkä voivat käyttää palvelua?

Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelua voi käyttää vain niiden viestien tulostukseen, kuoritukseen ja jakeluun, jotka julkisen hallinnon organisaatio on lähettänyt Suomi.fi-viesteihin. Muihin tulostus-, kuoritus- ja jakelupalveluihin liittyvissä tarpeissa käyttäjäorganisaatioiden on itse järjestettävä vastaavat palvelut tai niiden osat.

Jos Suomi.fi-viestejä käyttävä organisaatio on jo aiemmin itse kilpailuttanut käyttöönsä vastaavan palvelun, on myös mahdollista liittää tämä organisaation kilpailuttama toimittaja Viestit-palvelun tulostus-, kuoritus- ja jakelutoimittajaksi mukaan nyt kilpailutetun palvelun rinnalle. Suosittelemme ottamaan tällaisissa tilanteissa yhteyttä Digi- ja väestötietovirastoon osoitteeseen viestit-kayttoonotot[at]dvv.fi.

Digi- ja väestötietovirasto julkaisee asiakkailleen tarkemman tiedotteen palvelun käyttöönoton aikataulusta myöhemmin lokakuussa 2020.

Lisätietoja

Kilpailutukseen liittyvät kysymykset:
Digi- ja väestötietovirasto
Erityisasiantuntija Juha Kontkanen, p. 0295 535 063
Erityisasiantuntija Pirre Korhonen, p. 0295 535 004
Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Posti Messaging Oy
Posti MediaDesk, p. 020 452 3366, viestinta[at]posti.com
Head of Document Management Nina Hedberg, p. 050 348 0306, nina.hedberg[at]posti.com

Palvelun käyttöönottoon liittyvät kysymykset:
viestit-kayttoonotot[at]dvv.fi

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle