Hyppää sisältöön

Perukirjan osakastietojen vahvistus 1.1.2020 alkaen

Julkaisuajankohta 8.1.2020 12.33
Tiedote

Maistraatit, Väestörekisterikeskus sekä maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyivät 1.1.2020 Digi- ja väestötietovirastoksi. Uuden viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Perukirjan osakastietojen vahvistaminen jatkuu Digi- ja väestötietovirastossa. Uusi virasto toimii valtakunnallisesti, joten kaikki vahvistushakemukset liitteineen skannataan ja käsitellään paikkakuntariippumattomasti saapumisjärjestyksessä. Tämän vuoksi on tärkeää huomioida seuraavat asiat:

Uusi toimintatapa

  • Älä toimita virastoon alkuperäistä perukirjaa tai perukirjan alkuperäisiä liiteasiakirjoja.
  • Toimita virastoon perukirjasta jäljennös, jonka ensimmäisellä tai viimeisellä sivulla on merkintä ”jäljennöksen oikeaksi todistaa” ja vähintään yhden henkilön allekirjoitus ja nimenselvennys.
  • Toimita perukirjan liiteasiakirjat oikeaksi todistamattomina jäljennöksinä.
  • Voit lähettää hakemuksen, perukirjan oikeaksi todistetun jäljennöksen sekä perukirjan liiteasiakirjat myös itse skannattuina sähköpostin liitetiedostona.
  • Merkintä vahvistuksen antamisesta tehdään perukirjan oikeaksi todistettuun jäljennökseen. Arkistoimme perukirjan vahvistuksen ja sen liitteet sähköisesti ja hävitämme paperiset asiakirjat. Liiteasiakirjajäljennöksiä ei palauteta asiakkaalle.

Uudet palvelukanavat

Tutustu uusiin verkkosivuihimme dvv.fi, josta löydät tiedot kaikista palveluistamme.

Perukirjan osakastietojen vahvistushakemuksen vireille laittaminen ei edellytä sinulta henkilökohtaista käyntiä, vaan voit hoitaa asiasi sujuvimmin joko postitse tai sähköpostitse. Voit olla yhteydessä myös puhelimitse.

Voit asioida kanssamme sähköpostiosoitteiden [email protected] ja [email protected] välityksellä kysymällä neuvoa vahvistusasioissa sekä lähettämällä vahvistushakemuksia. Jos viestisi sisältää henkilötietoja tai muuta luottamuksellista, lähetä viesti salattuna turvapostina.

Puhelinnumeromme ovat 029 553 9099 (suomeksi) ja 029 553 7000 (ruotsiksi), joissa palvelemme sinua arkisin klo 9 - 12.

Vahvistushakemuksen toimittaminen

Lähetä hakemus, perukirjan oikeaksi todistettu jäljennös sekä kaikki perukirjan liiteasiakirjat jäljennöksinä joko postitse osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, 02151 Espoo tai sähköpostitse. Asiakirjoja otetaan vastaan myös palvelupaikoissamme.