Hyppää sisältöön

Suomi.fi-lompakon ja tunnuslukulaitteen pilottitestaus on alkanut Suomi.fi-tunnistuksen testiympäristössä

Julkaisuajankohta 26.10.2022 11.30
Tiedote

Suomi.fi-tunnistuksen hyödyntäjät voivat nyt testata, miten digitaalisen henkilöllisyyden kehityskokonaisuudessa toteutettavat tunnistusratkaisut voi integroida sähköisen asioinnin palveluihin ja tunnistaa niiden avulla asiointipalvelun käyttäjä. Suomi.fi-tunnistuksen asiakastestiympäristössä tarjotaan digitaalinen henkilöllisyystodistus, ulkomaalaisen asiointiväline ja tunnuslukulaite vaihtoehtoisina tunnistusmenetelminä.

Pilottitestaus

Uudet tunnistusvälineet tulevat näkyviin asiakastestiympäristössä kaikille asiointipalveluille. Näkyviin tulee kaksi uutta tunnistusvälinekuvaketta:

  • Suomi.fi-lomapakko, joka sisältää digitaalisen henkilöllisyystodistuksen ja ulkomaalaisen asiointivälineen
  • tunnuslukulaite

Tunnuslukulaitetta, Suomi.fi-lompakon sisältämää digitaalista henkilöllisyystodistusta ja ulkomaalaisen tunnistusvälinettä voi testata suoraan. Jos haluat testata Suomi.fi-lompakon sisältämää etärekisteröitynyttä ulkomaalaisen asiointivälineen käyttäjää, ilmoita siitä DVV:lle.

Lue lisää pilottitestauksesta Suomi.fi-palveluhallinnasta.

Lue lisää Suomi.fi-tunnistuksen testiympäristön hyödyntämisestä Palveluhallinnasta.

Lue lisää digitaalisen henkilöllisyyden uudistuksesta.


Eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden uudistusta mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua. Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu. Lue lisää tiedotteestamme.

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle digihenkilöllisyys digitaalinen henkilöllisyys suomi.fi tunnistus