Hyppää sisältöön

Kutsumme organisaationne digitaalisen turvallisuuden Taisto-harjoitukseen marraskuussa 2022

Julkaisuajankohta 22.8.2022 12.20
Tiedote

Suomen suurin digitaalisen turvallisuuden harjoitus Taisto järjestetään viidettä kertaa marraskuussa. Taisto on kaikille julkisen sektorin organisaatioille avoin ja maksuton harjoitus, jossa organisaatiot pääsevät valmiiseen harjoitukseen testaamaan ja kehittämään omia toimintatapojaan kuvitteellisten häiriötilanteiden kautta.

Taisto tarjoaa teille turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää organisaationne omia digiturvan toimintamalleja poikkeuksellisissa olosuhteissa. Harjoitus keskittyy erityisesti häiriötilanteiden hallintaan, johtamiseen ja viestintään.

Viime vuonna Taistossa harjoitteli yhteensä 315 organisaatiota. Mukana oli harjoitustiimejä muun muassa valtionhallinnosta, eri kokoisista kunnista, korkeakouluista ja sote-toimijoista. Myönteistä palautetta harjoitus sai etenkin ajankohtaisuudesta ja realistisuudesta. Tänäkin vuonna Taisto rakennetaan juuri tämän hetken uhkia tarkkaillen.

Taisto on matalan kynnyksen harjoitus, johon on helppo tulla mukaan – olipa organisaationne digiturvan harjoittelussa vasta-alkaja tai jo pidemmälläkin. Harjoituspäivänä pääsette osallistumaan valmiiseen harjoitukseen, jonka taustatarina, tapahtumat ja tehtävät välittyvät teille harjoitusalustan kautta. Teidän tehtävänne on koota harjoitustiimi, varata organisaatiostanne harjoitustila tai sopia etäkäytännöistä sekä ilmoittautua mukaan.

Taisto-harjoituspäivät 2022 ovat

to 3.11.2022

to 10.11.2022

to 17.11.2022

to 24.11.2022

Voitte valita näistä omalle organisaatiollenne parhaiten sopivan päivän ja harjoituksen keston ilmoittautumisen yhteydessä. Valittavissa on koko päivän harjoitus (klo 9–15) tai puolen päivän harjoitus (klo 9–12).

Ilmoittautuminen on auki 25.8.–15.10.2022. Ohjeet ilmoittautumiseen ja harjoitukseen valmistautumiseen löydätte osoitteesta dvv.fi/taisto.

Taisto-harjoituksen järjestää Digi- ja väestötietovirasto. Harjoituksen johtajana toimii erityisasiantuntija Hanna Heikkinen.

Tervetuloa harjoittelemaan!

Janne Viskari
pääjohtaja, Digi- ja väestötietovirasto

Lisätiedot

Katso lisätiedot verkkosivultamme dvv.fi/taisto tai kysy sähköpostilla: [email protected]

Kutsu on lähetetty julkishallinnon kirjaamoihin 22. kesäkuuta 2022

Tiedote on julkaistu alun perin 22.6.2022

TAISTO-harjoitus digiturva