Hyppää sisältöön

Kirjautuminen julkisen hallinnon asiointipalveluihin onnistuu nyt myös organisaatiokorteilla ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikorteilla

Julkaisuajankohta 21.3.2017 13.40
Tiedote

Väestörekisterikeskus on laajentanut vahvan sähköisen tunnistautumisen käyttömahdollisuuksia. Nyt Suomi.fi-tunnistusta käyttäviin julkisen hallinnon asiointipalveluihin voi kirjautua myös käyttämällä sirullista, Väestörekisterikeskuksen myöntämää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikorttia tai oman työpaikan organisaatiokorttia.

Muutos helpottaa kansalaisten sähköistä asiointia. Esimerkiksi asiointi Kelan sähköisissä palveluissa onnistuu, jos henkilö on kirjautunut tietokoneelleen omalla organisaatiokortilla tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla.

Tähän saakka käytössä olleet tunnistautumistavat – henkilökortti, mobiilivarmenne ja pankkitunnukset – säilyvät jatkossakin käytössä.

Muutoksen jälkeen Suomi.fi-tunnistuksessa kelpaavien varmennekorttien määrä kasvaa yli 930 000:een.

Suomi.fi-tunnistukseen asiointipalvelujaan liittäneet organisaatiot voit katsoa osoitteesta https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/tunnistaminen/tapahtumamaarat/

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon yhteinen tunnistuspalvelu, joka mahdollistaa kansalaisen sähköisen tunnistamisen tietoturvallisesti erilaisia tunnistusvälineitä hyödyntäen. Suomi.fi-tunnistuksessa tehtiin helmikuussa 2017 noin 3,6 miljoonaa tunnistautumista. Palveluun oli rekisteröity helmikuun 2017 loppuun mennessä 110 asiointipalvelua.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, johtaja Janne Viskari, p. 0295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi