Hyppää sisältöön

Kehitämme Suomi.fi-viestien viestityyppejä – osallistu suunnittelutyöhön!

4.6.2021 16.12

Digi- ja väestötietovirasto konseptoi vuoden 2021 aikana Suomi.fi-viestien viestityyppejä. Työssä tarkastellaan, kuinka erilaiset viestityypit toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla Suomi.fi-viesteissä.

Tulevaisuudessa Viestit-palvelun rooli kasvaa ja sen toiminallisuudet tukevat myös muunlaisia käyttötapauksia kuin virallisten pdf-asiakirjojen lähettämistä. Tällaisia uusia toiminnallisuuksia voivat olla esim. verotukseen ja terveydenhuoltoon liittyvät ilmoitukset, ajanvarausilmoitukset ja erilaisiin määräaikoihin liittyvät muistutukset (esim. valitusajan päättyminen, katsastusaika, luvan tai dokumentin voimassaolon päättyminen).

Uusien viestityyppien toiminnallisuuksia testataan vuonna 2021 pilottiasiakkaiden kanssa. Tämän jälkeen arvioidaan mahdollisuuksia laajentaa samaa toiminnallisuutta muidenkin Viestit-palvelun asiakkaiden käyttöön.

Tule mukaan suunnittelemaan yritysviestien toiminnallisuutta!

Digi- ja väestötietovirasto kehittää parhaillaan myös yritysten viestitoiminnallisuutta. Tällä hetkellä on menossa tutkimus- ja suunnitteluvaihe, jossa hahmotellaan, kuinka yritysviestien tulisi toimia, millaisia toiminnallisuuksia tarvitaan ja millainen palvelun arkkitehtuurin tulisi olla.

”Kartoitamme asiakkaittemme ja yritysten kanssa yhdessä, millaisia toiminnallisuuksia yritysviesteihin tarvittaisiin, jotta ne palvelisivat parhaalla mahdollisella tavalla sekä viestejä lähettäviä viranomaisia että niitä vastaanottavia yrityksiä”, kertoo palvelusta vastaava kehityspäällikkö Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yritysviestien määrittelyyn liittyviä työpajoja vuonna 2021.

Jos organisaationne haluaa osallistua yritysviestien konseptointityöhön, ilmoittautukaa 15.8.2021 mennessä Digi- ja väestötietovirastoon osoitteeseen ext.minna.lumiluoto[at]dvv.fi.

Lisätietoja konseptointityöstä

Digi- ja väestötietovirasto, kehityspäällikkö Maria Juka-Lahdenperä, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Tiedote - Organisaatioasiakkaat