Valikko

Kansallisen palveluarkkitehtuurin tekeminen laajenee Väestörekisterikeskuksessa

23.1.2017 17.02
Tiedote

Vuoden vaihteessa Väestörekisterikeskuksen (VRK) vastuulle siirtyneiden avoindata.fi:n, Suomi.fi-verkkotoimituksen, Katso-palvelun sekä Yhteisen tiedon hallinta eli YTI-hankkeen toimeenpanon myötä Kansallisen palveluarkkitehtuurin, KaPAn, tekeminen laajenee VRK:ssa.

Avoindata.fi:stä ja Suomi.fi-Palveluväylän liityntäkatalogista lähdetään rakentamaan yhtä kansallista hakemistopalvelua, josta tulee tulevaisuudessa löytymään niin palveluväylän rajapinnat, avoimia rajapintoja, avointa dataa, yhteentoimivuusvälineitä ja -ohjeistuksia sekä työkaluja kehittäjille entistä tehokkaampaan rajapintojen hyödyntämiseen.

YTI-hankkeen puitteissa VRK käynnistää myös mm. MyData-pilotin suunnittelun sekä toteuttaa massadatan ja suurten tiedostojen jakeluratkaisun palveluväyläkonseptin yhteyteen.

Vuoden vaihteessa astui myös voimaan VRK:n uusi organisaatio, jossa uuteen Digitaaliset palvelut -yksikköön on keskitetty sekä KaPAn että VRK:n varmennepalveluiden kehittäminen, tuotehallinta ja asiakaspalvelu. Yksikön johtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Janne Viskari, joka on vastannut KaPAsta VRK:ssa tähänkin saakka. Kaikki KaPAn yhteystiedot ja yhteyshenkilöt VRK:ssa pysyvät organisaatiouudistuksen jälkeen ennallaan.

Lisätietoja:

Johtaja Janne Viskari, etunimi.sukunimi(at)vrk.fi, puh. 0295 535 022.
 

Lue lisää KaPAsta

vm.fi/palveluarkkitehtuuri
esuomi.fi