Hyppää sisältöön

Janne Viskari valtion virastojen ja laitosten pääjohtajakunnan toiminnanjohtajaksi – ”digitalisaatio on meidän kaikkien yhteinen asia”

Julkaisuajankohta 30.1.2024 13.53
Tiedote

Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari on valittu valtion virastojen ja laitosten pääjohtajakunnan toiminnanjohtajaksi 1.1.2024 alkaen. Toiminnanjohtaja koordinoi pääjohtajakunnan toimintaa.

Pääjohtajakunnan muodostavat valtion keskushallinnon virastojen ja laitosten pääjohtajat toimikautensa aikana. Se tarjoaa pääjohtajille keinon käydä keskinäistä vuoropuhelua ja jakaa tietoa kaikkien virastojen ja laitosten ylimmälle johdolle. Pääjohtajat saavat kokonaiskuvan valtion virastojen ja laitosten toiminnasta ja voivat keskustella yhteisistä asioista.

Toimintaa koordinoi toiminnanjohtaja, joka valitaan pääjohtajien joukosta hoitamaan tehtävää kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Tämän vuoden alussa toiminnanjohtajana aloittanut Janne Viskari haluaa tiivistää pääjohtajien yhteistyötä entisestään.

– Tämä on mahdollisuus tarkastella koko yhteiskuntaa läpileikkaavia ilmiöitä ja niiden vaikutuksia valtionhallintoon yhdessä. Esimerkiksi digitalisaatio on meidän kaikkien yhteinen asia, ja väestön ikääntyminen ja monimuotoistuminen näkyvät kaikkialla valtionhallinnossa. Myös turvallisuustilanteen kiristyminen ja ilmastonmuutos ovat aiheita, joista tilannekuvan jakaminen ja vuoropuhelun käyminen pääjohtajien kesken on erityisen tärkeää, sanoo Viskari. 

Pääjohtajakunta kokoontuu kerran kuukaudessa. Kokousten puheenjohtajana toimii virkaiältään vanhin pääjohtaja, Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan tehtävään palannut Petteri Taalas

– Suomessa on kansainvälisessä vertailussa tehokas ja uudistumiskykyinen valtionhallinto. Pääjohtajakunnalla on tärkeä rooli toimintojen kehittämisessä ja poikkihallinnollisen yhteistyön edistäjänä. Myös tässä Suomi on edelläkävijä, sanoo Taalas. 

Pääjohtajakunnan tehtäviä hoidetaan oman varsinaisen viran ohella, eikä niistä makseta palkkaa tai palkkiota. Pääjohtajakunta on toiminut vuodesta 1955 alkaen.

Lisätiedot

Janne Viskari, pääjohtaja, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected], p. 0295 536 000 (vaihde)

Petteri Taalas, pääjohtaja, Ilmatieteen laitos, [email protected], p. 0295 391 000 (vaihde)