Hyppää sisältöön

Suomi.fi-verkkotoimitus on Vuoden selväsanainen 2022

Julkaisuajankohta 11.10.2022 12.21
Tiedote

Suomi.fi-verkkotoimituksemme on valittu Vuoden selväsanaiseksi! Kotimaisten kielten keskus jakaa kyseisen palkinnon joka toinen vuosi organisaatiolle, joka on edistänyt hyvää virkakieltä.

Saimme tunnustuksen eri elämäntilanteissa auttavista Suomi.fi-oppaista, joissa on selkeää tietoa ja apua käytännön asioihin. Oppaita on useita ja ne käsittelevät muun muassa edunvalvontaa, eroamista puolisosta ja tilannetta, jossa yritys on joutunut tietomurron kohteeksi. Ne on siis kirjoitettu auttamaan hankalissakin elämäntilanteissa, juuri käyttäjän omaan tilanteeseen sopivilla ohjeilla.

Voittajan valinnut Minna Karhunen toteaa, että Suomi.fi-oppaat täyttävät hyvin kielellisen saavutettavuuden kriteerit. ”Palveluiden kuvaukset ovat selkeää ja ymmärrettävää kieltä – teksti on sävyltään ihmisläheistä ja puhuttelee suoraan lukijaa.” Valintaa puolsi myös toimintamalli, jolla oppaita on tuotettu.

Verkkotoimitus on tehnyt oppaat yhdessä eri viranomaisten sekä yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Näin niihin on pystytty kokoamaan paljon lukijalle tärkeää tietoa. Samalla kaavalla voidaan kirjoittaa myös uusia oppaita.

Kiitämme ja iloitsemme tunnustuksesta ja jatkamme koko viraston voimin yhä selkeämmän kielen käyttämistä!

Voit lukea Kotuksen tiedotteesta lisää perusteluja valinnastamme ja muista Selkeän kielen päivän tilaisuudessa palkituista.

 

Suomi.fi-verkkotoimitus toimii Digi- ja väestötietovirastossa ja vastaa muun muassa Suomi.fi-verkkopalvelun oppaista.