Hyppää sisältöön

Digitukiviikolla puhutaan tulevaisuuden supervoimasta – arjen digitaitojen kasvattaminen kannattaa!

Julkaisuajankohta 4.8.2021 11.16
Tiedote

Toista kertaa järjestettävä Digitukiviikko haluaa lisätä keskustelua tulevaisuuden supervoimista eli arjen digitaidoista. Digi- ja väestötietovirasto järjestää teemaviikon 30.8.-3.9.2021 yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa. Teemaviikko kannustaa jokaista meistä kehittämään digitaitojamme. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy kiinnostavaa asiaa sekä omien taitojen kehittämisestä kiinnostuneille että digitukea tarjoaville. Viikon virtuaalitapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Digi- ja väestötietoviraston verkossa tarjoama Digitukiviikko jakautuu teemapäiviin, joista ensimmäisessä digitukea käsitellään antajan näkökulmasta ja myöhemmin viikolla perehdytään mm. tulevaisuuden digitaitoihin, erilaisiin käyttäjänäkökulmiin sekä digitaalisten palveluiden laatuun. Valtakunnallisen ohjelman rinnalla alueelliset digituen tarjoajat järjestävät paikallista, käytännönläheistä ohjelmaa, josta saa vinkkejä esimerkiksi sähköiseen asiointiin.

– Digituen tehtävä on auttaa varmistamaan, ettei kukaan jää digitaalisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Digitalisaation kohdalla kyse on pysyvästä muutoksesta, eikä vain ohimenevästä ilmiöstä. Siksi erilaisia digitaitoja voisikin oikeastaan kutsua tulevaisuuden supervoimiksi, sillä juuri näiden taitojen laaja-alainen kehittäminen auttaa meitä yhteisönä pärjäämään paremmin. Digitaidot ovat tämän päivän kansalaistaitoja, kertoo digituen projektipäällikkö Minna Piirainen, Digi- ja väestötietovirastosta.

Digitaitojen kasvattaminen sujuvoittaa arkea – ja apua on tarjolla

Teemaviikon avulla digituelle pyritään saamaan niin kansalaisten, yritysten kuin yhteisöjenkin huomio, jotta kaikilla näillä yhteiskunnan tasoilla osattaisiin alkaa kehittää omaa, itselle tärkeää digitaalista osaamista. 

Samalla viikko herättelee ihmisiä havaitsemaan, että meistä jokainen on toisinaan digitukea tarjoavalla ja toisinaan sitä tarvitsevalla puolella. Saatamme esimerkiksi ensin auttaa läheistä jonkun palvelun käytössä ja osallistua sitten työpaikan järjestämään tietoturvakoulutukseen. Kaikkea ei tarvitse osata itse, vaan erilaista digitukea on aina tarjolla.

– Digitalisaatio on ihan kaikkien juttu ja me haluamme edistää positiivisia kokemuksia siitä. Digitukiverkoston jäsenet tekevät todella arvokasta työtä suomalaisten digiosaamisen kehittämisessä ja tällaisia osaajia ja avun tarjoajia tarvitaan jatkossa koko ajan lisää: opettajia, palveluntarjoajia, kokeneempia läheisiä jne. Siksi kannustamme mahdollisimman monia nykyisiä digitukijoita ja aiheesta kiinnostuneita osallistumaan viikon tarjontaan, tiivistää Piirainen.

Lue lisää ja katso päivittyvä ohjelma: dvv.fi/digitukiviikko

Digi- ja väestötietoviraston koordinoimaan digitukiverkostoon kuuluvia digituen tarjoajia on tuhansia ympäri Suomen. Digitukiviikko on Digi- ja väestötietoviraston ja valtakunnallisen digitukiverkoston yhteistyössä järjestämä avoin ja maksuton tapahtumaviikko, joka näkyy ympäri Suomen. Viikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta digiosaamisen merkityksestä ja digitaitojen kasvattamisesta. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020.

Lisätietoja antaa:

Digi- ja väestötietovirasto, digituen projektipäällikkö Minna Piirainen, puh. 0295 535 280

Digi- ja väestötietovirasto, digituen suunnittelija Mirva Gullman, puh. 0295 535 229

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi[at]dvv.fi 

digituki