Digitukiviikko

Järjestämme seuraavan Digitukiviikon toukokuussa 2022

Digitukiviikko 30.8.–3.9.2021

Digitukiviikko 30.8.-3.9.2021: Digitaidot mahdollistavat meille sujuvamman arjen. Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan osata itse, sillä apua on tarjolla. #digitukiviikko #digituki  

Digitalisoituva maailma haastaa aika-ajoin meistä jokaisen. Onneksi apua on tarjolla, eikä kaikkea tarvitse osata itse. Digi- ja väestötietoviraston järjestämää Digitukiviikkoa vietetään taas 30.8.–3.9.2021. Tule mukaan, opi ja inspiroidu – tehdään yhdessä digitaidoista uusi kansalaistaito!

Digitaalisuus on tullut pysyväksi osaksi arkeamme ja digiosaaminen mahdollistaa sujuvamman arjen. Aika ajoin jokainen meistä kuitenkin kamppailee digin kanssa, minkä vuoksi apua digitaitojen kasvattamiseen on tarjolla.

Digitukiviikko (30.8.–3.9.2021) on kaikille avoin ja maksuton virtuaalinen tapahtumaviikko, joka näkyy sekä valtakunnallisesti että paikallisesti ympäri Suomen. Viikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta digiosaamisen merkityksestä ja digitaitojen kasvattamisesta. 

Digitukiviikolle ei tarvitse ilmoittautua. Seuraa lähetystä tämän linkin kautta ja osallistu myös Facebook-tapahtumaan. Osallistuminen tapahtuu etänä ja on maksutonta.

Viikon ohjelma

Digitukiviikolta voit tulla poimimaan esimerkiksi vinkkejä sähköiseen asiointiin ja digitaalisten palveluiden käyttöön. Lisäksi viikolla vahvistetaan digituen tarjoajien ja siitä kiinnostuneiden tahojen digiosaamista tarjoamalla ajankohtaisia keskusteluita ja tietoa digiosaamisen kehittämisestä. 

Viikko jakautuu teemapäiviin, joista ensimmäisessä käsitellään digituen antamista ammattilaisnäkökulmasta ja myöhemmin viikolla perehdytään mm. tulevaisuuden digitaitoihin, erilaisiin käyttäjänäkökulmiin sekä digitaalisten palveluiden laatuun. Valtakunnallisen ohjelman rinnalla erilaiset alueelliset digituen tarjoajat järjestävät paikallista, käytännönläheistä ohjelmaa, josta saa vinkkejä esimerkiksi sähköiseen asiointiin.

Osallistuminen viikolle on helppoa!

Tapahtumaviikolle osallistumiseksi tarvitset älylaitteen (tietokone, tabletti tai älypuhelin) ja nettiyhteyden. Tutustu koko viikon tapahtumatarjontaan  ja valitse itsellesi kiinnostavimmat. Tervetuloa mukaan!

Miten osallistun?

 • Osallistu etänä sinua kiinnostaviin ohjelmiin ja kerää niistä vinkit talteen digiosaamisen kerryttämiseksi  
 • Osallistu keskusteluun Facebookin tapahtumasivulla ja jaa omia vinkkejä digiarjen helpottamiseksi
 • Lisää sosiaalisen median profiilikuvaan Digitukiviikon kampanjatunnus  digitukivinkkisi ja -hetkesi tunnisteilla #digitukiviikko #digituki
 • Vinkkaa myös läheiselle ohjelmasta ja etänä järjestettävästä digituesta

Tarjoan digitukea - miten voimme osallistua?

 • Lisää sosiaalisen median profiilikuviinne tai verkkosivuillenne Digitukiviikon kampanjatunnus tai verkkobanneri (visuaalinen materiaali alla)
 • Levitä tietoa Digitukiviikosta ja omista digitukivinkeistänne tunnisteilla #digitukiviikko #digituki
 • Tarjoa etäneuvontaa, virtuaaliopastusta tai vinkkejä digitaalisten palveluidenne käyttöön tapahtumaviikon ajan.
 • Julkaise nettisivullasi ja sosiaalisen median kanavissasi Mukana digitukiviikolla -kuva (visuaalinen materiaali alla)
 • Huomioithan, että tapahtuma on voittoa tavoittelematon, eikä sitä voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Visuaaliset materiaalit

Kampanjan visuaaliset materiaalit ovat digitukiverkoston ja kumppaneidemme vapaasti käytettävissä. Kannustamme siis lataamaan aineistot ja hyödyntämään niitä omissa kanavissa Digitukiviikon yhteydessä.

Ota käyttöösi visuaaliset materiaalit:

Digitukiviikon Facebook-tapahtuma

Digitukiviikon keskuksena toimii sen Facebook-tapahtuma. Tapahtuma ja sen keskustelu ovat kaikille avoimia. Sekä kansalaiset että organisaatiot voivat esittää kysymyksiä digiosaamisesta ja vastata niihin. Digi- ja väestötietoviraston edustajat osallistuvat keskusteluun ja vastaavat Facebook-tapahtuman moderoinnista.

>> Digitukiviikko Facebookissa

>> Tiedote Digitukiviikosta