Hyppää sisältöön

Digituen verkostotyön ja kehittämisen sanaston kokoaminen alkaa!

Julkaisuajankohta 1.7.2022 7.42
Tiedote

Digituen kehittämisen ja verkostotyön äärellä törmäämme käsitteisiin, jotka voivat olla epäselviä. Käsitteillä voi olla myös erilaisia merkityksiä. Käyttämämme kielen tulee olla selkeää ja ymmärrettävää meistä jokaiselle. Tämän vuoksi aloitamme keräämään ensimmäistä versiota digituen ja digituen verkostotyön ja kehittämisen teeman äärellä.

Tarkoituksenamme on tunnistaa digituen verkostotyön ja kehittämisen keskeinen sanasto sekä luoda käsitteille selkeät kuvaukset. Tällä tavoin voimme pyrkiä kohti selkeämpää kieltä. Sanasto julkaistaan yhteistoimivuusalustalla osoitteessa https://sanastot.suomi.fi , jossa se on kaikkien vapaassa käytössä. Tarkoituksena on, että sanastoa voidaan jatkossa päivittää vastaamaan ajankohtaisia tarpeita. Lisäksi sanastosta tehdään julkaisu myös heille, jotka eivät käytä yhteistoimivuusalustaa.

Tule mukaan kehittämään sanastoa!

Sanaston kehittäminen tehdään yhteistyössä digituen verkoston toimijoiden kanssa.

Sanaston keräämistä varten olemme avanneet lomakkeen, johon voit jättää sanan tai käsitteen, jota pitäisi mielestäsi selkeyttää. Sanoja voi lähettää useita, lataamalla lomakkeen uudestaan. Lomakkeelle voi myös kirjoittaa sanan määrittelyn tai siihen liittyviä ajatuksia, joita tulisi ottaa huomioon.

Kutsumme sanaston äärellä työskentelystä kiinnostuneita yhteiseen kehittämistilaisuuteen. Tilaisuus järjestetään tiistaina 30.8.2022 klo 13-15:00. Tilaisuuteen voi ilmoittautua mukaan samalla sanasto-lomakkeella.

Lähetä ennakkoon sana tai käsite, jota mielestäsi pitäisi selkeyttää, ja ilmoittaudu mukaan: https://forms.office.com/r/DsBee8AQj2 

Lisätietoja

digituki[at]dvv.fi  

 

digituki