Digitalisaation huminaa Keväthumauksessa

27.4.2018 16.00
Tiedote

Digitalisaation huipputapahtuma Keväthumaus kokosi Suomen digitalisaation suunnannäyttäjät Finlandia-talolle 11.4. Valtiovarainministeriön järjestämässä tapahtumassa oli koolla yli kahdeksansataa digitaalisesta murroksesta kiinnostunutta asiantuntijaa. Tilaisuudessa nostettiin esiin mm. miltä näyttävät tulevaisuuden teknologiat ja megatrendit sekä miten digitalisaatio muuttaa yhteiskunnan valtarakenteita?

Tilaisuus avattiin kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläsen videotervehdyksellä. Vehviläinen korosti puheessaan sitä, miten olemme jatkossakin yksi digitalisaation huippumaista.

Lähes kaikissa päivän puheenvuoroissa korostui se, että meidän tulee hyödyntää teknologiaa digimurroksessa, mutta myös inhimillisten piirteiden ja taitojen merkitys kasvaa tekoälyn ja robottien aikakaudella. Ihmistä tarvitaan aina tulkitsemaan soveltamaan ja luoviin tehtäviin.

”Työnteko on ongelmien ratkaisemista ja teknologia on aina ollut osa tätä ongelmanratkaisua. Teknologiaa ei tulisi nytkään pelätä,” rohkaisi aivotutkija Katri Saarikivi.

Tilaisuuden lopuksi valtiovarainministeriön JulkICT-osaston ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen kiitti kaikkia onnistuneesta päivästä ja kertoi, että tilaisuus siirtyy ensi vuonna Väestörekisterikeskuksen järjestettäväksi.

”Toivotan teidät tervetulleeksi ensi keväänä uudistuneeseen Keväthumaukseen!” toivotti Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari.