Hyppää sisältöön

Digitaalisen henkilöllisyystodistuksen lukijasovelluksen voi upottaa omaan järjestelmään – rajapintakuvaus on julkaistu

Julkaisuajankohta 24.11.2022 15.36
Tiedote

Digitaalisen henkilöllisyystodistuksen tarkastaminen käyntiasioinnissa pitää tehdä koneellisesti. Digi- ja väestötietovirasto tuottaa tarkastamista varten maksuttoman mobiilisovelluksen. Organisaatiot voivat myös upottaa lukijasovelluksen omaan tietojärjestelmäänsä.

Digi- ja väestötietovirasto ei tuota upotettua lukijasovellusta, vaan sen teettäminen ja siitä koituvat kustannukset ovat kunkin organisaation omalla vastuulla. Upotettu lukijasovellus pitää toteuttaa siten, että se tukee Digi- ja väestötietoviraston julkaisemaa tarkastusrajapintakuvausta. Lisäksi Digi- ja väestötietovirasto määrää lukijasovellusten teknisistä ja tietoturvavaatimuksista ja hyväksyy organisaatioiden omat toteutukset ennen niiden käyttöönottoa. 

Tarkastusrajapintakuvaus on nyt julkaistu eli organisaatiot voivat aloittaa upotettujen lukijasovellusten kehittämisen.

Tutustu tarkemmin rajapintakuvaukseen avoimessa työtilassa

Digi- ja väestötietovirasto kehittää digitaalisen henkilöllisyyden mobiilisovellusta eli Suomi.fi-lompakkoa. Sovellus mahdollistaa digitaalisen henkilöllisyystodistuksen käytön. Digitaalisen henkilöllisyystodistuksen käyttöönotto edellyttää muutoksia lakiin ja lakiesitys on nyt eduskunnan käsiteltävänä. Lain on tarkoitus tulla voimaan ja digitaalisen henkilöllisyystodistuksen käyttöön 1.9.2023.

Lue lisää digitaalisen henkilöllisyyden uudistuksesta dvv.fi-sivustolla.

 


Eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden uudistusta mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua. Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu. Lue lisää tiedotteestamme.

Hankkeet digihenkilöllisyys digitaalinen henkilöllisyys