Muutto ulkomailla

Digi- ja väestötietovirastolle täytyy tehdä ilmoitus, kun muutat ulkomailla asunnosta toiseen. Kun osoitetiedot ovat väestötietojärjestelmässä ajan tasalla, varmistuu muun muassa vaalien yhteydessä lähetettävän äänioikeusilmoituksen saaminen. Myös passin saaminen on nopeampaa. Väärä osoitetieto voi johtaa siihen, että viranomaisten yhteydenotot, kuten esimerkiksi eläkepäätökset tai asevelvollisuutta koskevat kirjeet eivät tule perille.

Tee ilmoitus tällä lomakkeella

Ilmoituksen muutosta voi tehdä myös paikallisen Suomen edustuston kautta.

Muuttoilmoitusten käsittelyaika on tilapäisesti pidentynyt

Muuttoilmoitusten käsittely on tilapäisesti ruuhkautunut. Jos olet jo tehnyt muuttoilmoituksen, ethän tee uutta ilmoitusta. Pahoittelemme käsittelyaikojen pidentymistä.  

Yhteystietomme 

Puhelinnumero 0295 539 225

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Voit myös kysyä muuttoasioihin liittyviä asioita Facebookin chatin kautta. Chat palvelee arkisin klo 9-15 Chat-palvelun kautta voi esittää vain yleisiä kysymyksiä muuttoihin liittyen. Koska kanava ei ole suojattu, chatin kautta ei tule ilmoittaa arkaluontoisia henkilötietoja. Chat-palvelu ei myöskään pysty vastamaan jo vireille olevien asioiden käsittelyn vaiheeseen liittyviin kysymyksiin. 

Ota yhteyttä Facebookin chatin kautta

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Voit hoitaa näitä asioita:

  • muuttoihin ja kotikuntaan liittyvät tiedustelut

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet