Hyppää sisältöön

Varo Suomi.fin nimissä lähetettyjä huijausviestejä – älä klikkaa viestin linkkejä

Julkaisuajankohta 20.6.2023 13.31

Digi- ja väestötietovirasto varoittaa Suomi.fin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Älä klikkaa sähköpostissa olevia linkkejä.

Kyseessä on kalasteluviesti, jolla yritetään saada käyttäjä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä ja kirjautumaan Suomi.fin näköiselle huijaussivustolle. Viestit ovat saapuneet osoitteesta [email protected] tai [email protected].

Sähköpostiviestit kehottavat kirjautumaan Suomi.fi-portaaliin ja antamaan kertakäyttökoodin. Viestissä on mukana vastaanottajan henkilötietoja (esim. henkilötunnus, osoite). Osa viesteissä näkyvistä osoitetiedoista ovat olleet vanhoja. 

Osa huijausviestin saaneista ovat ilmaisseet olleensa Vastaamo-tietomurron uhreja. Tämän hetken tiedon perustella viesteissä näkyvät tiedot eivät ole peräisin viranomaisten järjestelmistä. 

Digi- ja väestötietovirasto muistuttaa, että viranomaiset, pankit ja yritykset eivät lähetä sähköpostina tai tekstiviestinä linkkejä sivustoilleen.

Toimi näin

Älä klikkaa sähköpostissa tai tekstiviesteissä olevia linkkejä. Älä myöskään mene palveluihin linkkien tai hakukoneen tulosten kautta, vaan kirjoita verkkosivun osoite kokonaisuudessaan osoiteriville. 

Voit myös tallentaa sinulle tärkeimpien palveluiden verkko-osoitteet selaimesi kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin. 

Jos epäilet, että henkilötietojasi on joutunut vääriin käsiin, katso toimintaohjeet Suomi.fi-verkkopalvelusta. 

Katso myös lisätietoa nettihuijauksista Suomi.fi-verkkopalvelusta. 

Päivitetty 26.6.2023: Huijausviestejä on lähetetty myös osoitteesta [email protected]

HÄIRIÖtiedote: VAIN henkilöasiakkaat etusivulle Häiriötiedote - etusivun nosto, näkyy kaikilla etusivuilla