Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari vuoden digijohtajaksi

25.4.2018 14.38
Tiedote

Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari on valittu vuoden digijohtajaksi. Tietotekniikan ja digitalisaation ammattilaismedia Tivi valitsi Vuoden digijohtajan nyt toista kertaa.

Ehdolla vuoden digijohtajaksi olivat Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskarin lisäksi OP:n Harri Nummela sekä Finnairin Katri Harra-Salonen.

Vuoden digijohtaja -tunnustuksella halutaan nostaa esille digitaalisen liiketoiminnan edelläkävijöitä. Vuonna 2018 ehdokkaiden joukossa on myös valtionhallinnon edustajia.

"Todella upeaa, että julkishallinnossa pitkäjänteisesti tehty työ toimivamman digitaalisen yhteiskunnan luomiseksi on noteerattu myös tällä tavalla", toteaa ylijohtaja Viskari.

Ylijohtaja Janne Viskari aloitti tehtävässään marraskuussa 2017. Ennen ylijohtajan virkaa Viskari toimi Väestörekisterikeskuksen Digitaaliset palvelut -yksikön johtajana. Viskarin toi Väestörekisterikeskukseen vuonna 2014 alkanut KaPA-ohjelma, jonka toteuttamisesta hän vastasi.

Jatkossa Viskari vastaa yhä laajemmasta digitalisaation kehittämiskokonaisuudesta, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja maistraattien ohjausyksikkö yhdistyvät vuonna 2020 ns. digivirastoksi. Viraston virallista nimeä ei ole vielä päätetty.

Yhdistymisen myötä syntyvän viraston keskeinen tehtävä on digitalisaation edistäminen ja elämäntilannelähtöisten palvelujen tuottaminen.

"Uuden digitalisaatiota edistävän viraston myötä Suomen digitalisaation toimeenpano vahvistuu entisestään. Vakaa tarkoituksemme on avittaa Suomi maailman edistyneimmäksi digiyhteiskunnaksi. Vaikka digiviraston toimeenpano koskettaakin keskeisesti julkishallinnon toiminnan tehostamista, on huomattavaa, että digitalisaatio ei noudata sektorirajoja ja varsin monet virastomme palveluista on tarkoitettu hyödyttämään myös yrityksiä", ylijohtaja Viskari korostaa.

Vuoden digijohtajan lisäksi tietotekniikan ja digitalisaation ammattilaismedia Tivi valitsi vuoden CIO:n. Tässä kategoriassa voiton vei XX