Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ehdolla vuoden digijohtajaksi

5.4.2018 10.47
Tiedote

Tietotekniikan ja digitalisaation ammattilaismedia Tivi valitsee Vuoden digijohtajan tänä vuonna toista kertaa. Ehdolla vuoden digijohtajaksi ovat Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskarin lisäksi OP:n Harri Nummela sekä Finnairin Katri Harra-Salonen. Tivi valitsee samalla myös vuoden CIO:n.

Vuoden digijohtaja -tunnustuksella halutaan nostaa esille digitaalisen liiketoiminnan edelläkävijöitä. Vuonna 2018 ehdokkaiden joukossa on siis myös valtionhallinnon edustajia – Vuoden CIO -kategoriassa ehdolla on valtiovarainministeriön ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen.

- Todella upeaa, että julkishallinnossa pitkäjänteisesti tehty työ toimivamman digitaalisen yhteiskunnan luomiseksi on noteerattu myös tällä tavalla, toteaa ylijohtaja Viskari.

Ylijohtaja Janne Viskari aloitti tehtävässään marraskuussa 2017. Ennen ylijohtajan virkaa Viskari toimi Väestörekisterikeskuksen Digitaaliset palvelut -yksikön johtajana. Viskarin toi Väestörekisterikeskukseen vuonna 2014 alkanut KaPA-ohjelma, jonka toteuttamisesta hän vastasi.

Väestörekisterikeskus, maistraatit ja maistraattien ohjausyksikkö yhdistyvät digivirastoksi

Uusi virasto kerää yhteen Väestörekisterikeskuksen, maistraattien ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimivan maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikön (MOK) tehtävät ja siten myös henkilöstön muodostaen noin 800 hengen organisaation. Vielä nimetön virasto aloittaa toimintansa vuoden 2020 alusta.

Viraston keskeinen tehtävä on digitalisaation edistäminen ja elämäntilannelähtöisten palvelujen tuottaminen.

- Uuden digitalisaatiota edistävän viraston myötä Suomen digitalisaation toimeenpano vahvistuu entisestään. Vakaa tarkoituksemme on avittaa Suomi maailman edistyneimmäksi digiyhteiskunnaksi. Vaikka digiviraston toimeenpano koskettaakin keskeisesti julkishallinnon toiminnan tehostamista, on huomattavaa, että digitalisaatio ei noudata sektorirajoja ja varsin monet virastomme palveluista on tarkoitettu hyödyttämään myös yrityksiä, ylijohtaja Viskari korostaa.

Tivin artikkeli: Kenestä Vuoden CIO ja digijohtaja? (Koko artikkelin lukeminen vaatii kirjautumisen)