Hyppää sisältöön

Suomi.fin uusi opas on talouden tietopaketti yrittäjälle

Julkaisuajankohta 7.11.2022 8.35
Tiedote

Suomi.fissä on julkaistu uusi Yrityksen talousvaikeudet ja niiden ehkäisy -opas, josta yrittäjät saavat konkreettiset ohjeet yrityksen talouden tilanteen arviointiin, maksuvaikeuksista selviämiseen tai yritystoiminnan hallittuun lopettamiseen.

Menestyväkin yritys voi kohdata takaiskuja, joiden seurauksena yrityksen taloudellinen tilanne heikentyy. Kun yrittäjä reagoi nopeasti, yrityksellä on enemmän mahdollisia ratkaisuja tilanteeseen. ”Apua kannattaa pyytää heti, kun ensimmäiset epäilykset tai vaaran merkit ovat näkyvissä”, sanoo Yrittäjän talousapu -palvelun kehityspäällikkö Jari Leskinen. ”Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä.”

Opas yrittäjille, jotka haluavat menestyä paremmin

Jotta yritys pysyy kannattavana ja tuottaa tulosta, talouden tilannetta tulee seurata säännöllisesti. Näin yrittäjän on mahdollista varautua yllättäviin tilanteisiin ja reagoida nopeasti hetkellisiin maksuvaikeuksiin. 

Yrittäjä saa oppaasta ohjeet kannattavuuden varmistamiseen ja tiedon, mistä voi pyytää apua.

Opas yrittäjille, jotka haluavat parantaa yrityksensä taloutta

Jos talousluvut alkavat näyttää huonoilta ja laskujen maksamisessa on vaikeuksia, on aika aloittaa taloustilanteen parantaminen ja tehdä suunnitelma velkojen maksamiseksi. 
Yrittäjä saa oppaasta ohjeet, miten tilanteen korjaaminen kannattaa aloittaa ja mistä voi pyytää siihen apua.

Opas yrittäjille, jotka tarvitsevat ohjeita yritystoiminnan lopettamiseen

Kun yrittäjän mieleen tulee ajatus yrityksen lopettamisesta, ei kannata tehdä hätäisiä ratkaisuja kuten jättää heti konkurssihakemus. 

Yrittäjä saa oppaasta selkeät ohjeet yritystoiminnan hallittuun alasajoon sekä vinkkejä tulevaisuuden suunnitteluun.

Työkalu yrittäjien kanssa työskenteleville

Opas toimii myös työkaluna yritys- ja velkaneuvojille sekä yrittäjiä erilaisia elämäntilanteissa auttaville toimijoille:

  • Se antaa yleiskuvan asioista, jotka yrittäjän pitää hoitaa.
  • Se auttaa ohjaamaan asiakkaat oikeaan valtakunnalliseen ja alueelliseen palveluun.

Tutustu ja anna palautetta

Tutustu oppaaseen osoitteessa suomi.fi/oppaat/yrityksen-talousvaikeudet.
Anna myös palautetta oppaasta


Opas on tuotettu yhteistyössä Yrittäjän talousapu -verkoston kanssa. Mukana ovat olleet Kirkkohallitus, Konkurssiasiamies, Mieli Tukitalo ry / Yrittäjän kriisikeskus, Oikeusministeriö, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry, Suomen Uusyrityskeskukset ry, Suomen Yrittäjät ry, Suomen Yrityskummit ry, Takuusäätiö, Taloushallintoliitto, Talous- ja velkaneuvonta, Työterveyslaitos, Ulosottolaitos, Verohallinto ja Yrittäjän talousapu -palvelun asiantuntijat.
 

Tiedote - VAIN Henkilöasiakkaat-etusivulle Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle