Hyppää sisältöön

Suomi.fi-valtuuksien kirjautumiseen ja roolinvalintaan parannuksia

8.2.2021 13.29
Tiedote

Suomi.fi-valtuuksien etusivuun tulee parannuksia helmikuussa. Keskeisin muutos on se, että heti palveluun kirjautumisen jälkeen valitaan, missä roolissa palvelussa asioidaan: yksityishenkilönä vai yrityksen, yhdistyksen tai muun yhteisön edustajana.

Muutos tuo asiakkaiden toivomaa selkeyttä palvelun käyttöön eri rooleissa. Esimerkiksi yrityksen puolesta asiointiin ei enää siirrytä henkilökohtaisen valtuusnäkymän kautta, vaan jos roolin haluaa vaihtaa, palataan Valtuudet -palvelun etusivulle.

Kuvassa kirjautumisen jälkeen etusivulla olevat painikevalinnat: Henkilökohtaiset valtuudet, kun haluat valtuuttaa omana itsenäsi. Asioi yrityksen puolesta, kun haluat valtuuttaa yrityksen, yhdistyksen tai muun yhteisön puolesta.

Roolinvalintaan voit myöhemmin palata palvelun oikeasta yläkulmasta.

Kuvassa oikeassa yläkulmassa oleva painike: Sulje ja palaa roolinvalintaan

Ohjeet ja virkailijavaltuuttamispalvelun löytyvät helpommin

Ohjeiden ja virkailijavaltuuttamispalvelun löydettävyyttä parannetaan samalla. Ohjeet löytyvät jatkossa Valtuudet-palvelun etusivun oikeasta laidasta. Ohjeet näkyvät myös kirjautuneelle käyttäjälle.   Samalla linkki virkailijavaltuuttamispalveluun siirtyy sivulla ylemmäs, mistä se on helpompi löytää 

Virkailiajavaltuuuttamispalvelua tarvitsevat yhteisömuodot, joiden edustamistietoja ei voi tarkistaa automaattisesti perusrekisteristä kuten kauppa- tai yhdistysrekisteristä. Näitä yhteisöjä ovat esimerkiksi kunnat, säätiöt, verotusyhtymät, oppilaitokset. 
 

Kuvassa etusivu kirjautumisen jälkeen: roolien valinta ylimmäisenä, sivun alalaidassa linkki virkailijavaltuuttamispalveluun. Sivun oikeassa laidassa ohjeita.

Tiedote - Henkilöasiakkaat Tiedote - Organisaatioasiakkaat