Hyppää sisältöön

Suomi.fi-valtuudet korvaavat Katso-palvelun - Katso tarvittavat asiointipalvelukohtaiset valtuusasiat

Julkaisuajankohta 2.7.2020 13.13

Suomi.fi-valtuuksien virkailijavaltuuttamispalvelu on avattu kesäkuussa. Palvelu mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen ja toisen puolesta asioinnin niille tahoille, jotka eivät pysty tekemään sähköisiä valtuutuksia omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa.

Virkailijavaltuuttamispalvelua tarvitsevissa yhteisöissä valtuushakemuksen tekemiseen liittyy usein Katso-roolien korvaaminen Suomi.fi-valtuuksien valtuusasioilla. Keskeisistä Katso-rooleista ja niitä vastaavista valtuusasioista on koottu listaus tämän tiedotteen liitteeksi.

Kukin asiointipalvelu ohjeistaa asiakkaitaan ja loppukäyttäjiään siirtymisestä Suomi.fi-palveluun sekä palvelukohtaisista muutoksista ja aikatauluista. Linkki kunkin viranomaisen ohjeisiin löytyy Katso-palvelun etusivulta https://yritys.tunnistus.fi/ kohdasta ”Katson käyttö päättyy”.

Jokainen Katso-rooli on vaihdettava Suomi.fi-valtuuksiin, jotta eri asiointipalveluiden käyttöä voi jatkaa Katson alasajon jälkeen. On myös tärkeää huomioida, että valtuusasioita voi tulla lisää ja niiden käytön ja tarpeen asioinnissa määrittelee aina kustakin asiointipalvelusta vastaava viranomainen.

Asiakas tekee valtuushakemuksen virkailijalle osoitteessa https://www.suomi.fi/valtuudet/valtuushakemus.  

Lisätietoja

Digi- ja väestötietovirasto, Organisaatioasiakkaiden asiakaspalvelu,
p. 0295 53 5115, organisaatiopalvelut[at]dvv.fi

Liitteet

Katso-rooleja vastaavat valtuusasiat
Katso behörigheter och motsvarande fullmaktsärenden
Katso roles and corresponding mandate themes

Tiedote - Organisaatioasiakkaat