Hyppää sisältöön

Suomi.fi-valtuudet käyttöön Omaolossa – Huoltaja voi asioida lapsen puolesta koronavirustaudin oirearviossa

Julkaisuajankohta 8.12.2020 11.06
Tiedote

Huoltaja voi asioida 7.12.2020 lähtien 1–14-vuotiaan lapsen puolesta Omaolossa. Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajalle koronavirustaudin oirearvion täyttämisen ja lomakkeen tietojen lähettämisen terveydenhuoltoon. Myös suora ajanvaraus Omaolon kautta on mahdollista, jos ajanvaraus on käytössä omalla alueella.

Huoltajan ja lapsen asiointi mahdollista Omaolossa yhdellä kertaa

Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajan ja lapsen tai lapsien koronavirusoirearvion täyttämisen Omaolossa yhdellä asiointikerralla. Omaolo ilmoittaa, kenen puolesta asukas on kullakin hetkellä asioimassa.

”Omaoloa käyttäneet vanhemmat ovat olleet palveluun tyytyväisiä, mutta samaan aikaan harmistuneita siitä, että lapsen asioita ei ole aikaisemmin voitu hoitaa yhtä kätevästi Omaolon kautta. Ennen mahdollisuutta puolesta-asiointiin, vanhemmat ovat joutuneet varaamaan lapselleen erikseen ajan koronavirustestiin puhelimitse koronavirusneuvonnasta. Aikuisen ja lapsen testiajat eivät välttämättä ole olleet lähekkäin ja tämä ei perheen näkökulmasta ole ollut järkevää, kertoo Helsingin kaupungin Omaolon projektiasiantuntija Saga Kärki.

”Omaolon puolesta-asiointia on siis odotettu. Palvelu on myös käytettävissä vuorokauden ympäri ja tämä on ehdottomasti etu”, Kärki kertoo.

Helsingissä huoltaja on poikkeuksellisesti voinut varata ajan koronavirustestiin lieväoireiselle lapselle Omaolon kautta jo 11.11.2020 lähtien. Helsingin tilastot kertovat, että koronavirustestiaikoja lapselle Omaolon kautta on varattu noin 100–310 päivittäin.

Puolesta-asioinnissa käytössä vahva tunnistautuminen

Lapsen puolesta-asiointi Omaolossa on turvallista, sillä käytössä on vahva tunnistautuminen. Vahva tunnistautuminen on toteutettu yhteistyössä Digi- ja Väestötietoviraston (DVV) kanssa. Lisäksi käytössä on DVV:n Valtuudet-palvelu. Valtuudet-palvelun avulla terveydenhuolto voi ajantasaisesti varmistua siitä, että tietoja lähettäneellä huoltajalla on oikeus asioida lapsen puolesta, sillä palvelu tarkistaa huoltajuuden suoraan väestötietojärjestelmästä.  


Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka ottaa sinut mukaan edistämään terveyttäsi ja hyvinvointiasi yhdessä ammattilaisten kanssa. Omaolo tavoittaa jo lähes 4 miljoonaa Suomen asukasta. Lue täältä alueet, missä Omaolo on käytössä »  


Omaoloa kehitetään yhdessä kaikkien palvelun käyttöönottaneiden kuntien, kaupunkien ja sairaanhoitopiirien sekä DigiFinland Oy:n kesken. Palvelun levittämisestä vastaa DigiFinland Oy. Omaolo-palvelun sovelluskehittäjä- ja analytiikkakumppanina toimivat Solita Oy ja Mediconsult Oy. Kustannus Oy Duodecim vastaa Omaolosta löytyvien oirearvioiden, valmennusten sekä Terveystarkastuksen kehittämisestä. 
 
Tutustu ja lue lisää: Omaolo.fi » 

Asiakastarinat Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle