Hyppää sisältöön

Suomi.fi-verkkopalvelu laajenee: Yrittäjille avattu kattava tietopankki ja neuvontapalvelu

9.1.2018 15.00
Tiedote

Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosio on julkaistu. Nyt kaikki yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvät tiedot ja neuvot löytyvät yhdestä paikasta – Suomi.fistä. Suomi.fi:n yritysosio korvaa aiemmin käytössä olleen Yritys-Suomi-sivuston.

Julkiset palvelut yhteen kokoava Suomi.fi-verkkopalvelu laajentuu kattamaan myös yrityksille ja yrittäjiksi aikoville suunnatut viranomaispalvelut. Suomi.fi:n yritysosio kokoaa yhteen paikkaan yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin liittyvät palvelut, sekä kattavan yrittämisen tietopaketin. Uudistuksen myötä suosittu yrityssuomi.fi-palvelu integroidaan osaksi Suomi.fi-verkkopalvelua. Yritys-Suomen puhelinpalvelu alkaville ja toimiville yrittäjille (p. 0295 020 500) jatkuu entisellään.

Aloittelevalle yrittäjälle Suomi.fi:n yritysosiosta löytyy tietoa esimerkiksi yrityksen perustamiseen ja rahoituksen hakemiseen liittyen. Kasvavalle yritykselle löytyy tietoa työntekijöiden palkkaamisesta ja työnantajan velvollisuuksista. Suomi.fi-verkkopalvelussa on myös kattavasti tietoa, joka helpottaa liiketoiminnan suunnittelua ja kehittämistä. Verkkopalvelussa kerrotaan myös yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen tarjolla olevista palveluista.

”Suomi.fi:n yritysosio kokoaa yhteen kaiken yrittämiseen liittyvän tiedon ja tuen mitä Suomessa on tarjolla. Palvelu täydentyy myös yksityisen ja kolmannen sektorin palveluilla. Tietoa löytyy yrityksen koko elinkaaren matkalle, aina yhtiömuodon valitsemisesta yritystoiminnan lopettamiseen”, kertoo Väestörekisterikeskuksen asiantuntija Kirsi Mikkonen.

Ohjattu toimintapolku on uuden yrittäjän muistilista

Yrityssivusto tarjoaa tukea aloittavalle yrittäjälle uudella tavalla, kun palvelussa julkaistaan ohjattuja toimintapolkuja. Niiden ideana on ohjata tuleva yrittäjä yrityksen perustamiseen liittyvien vaiheiden läpi ja varmistaa, että tärkeät asiat tulee huomioitua. Vastaamalla kysymyksiin yrittäjä saa yhtiön perustamisprosessia helpottavan muistilistan, joka neuvoo, mitä lupia yritys tarvitsee, mihin rekistereihin pitää ilmoittautua ja minkälaisia vakuutuksia tulee hankkia.

Yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen ohjaavat toimintapolut on jo julkaistu. Tulossa on myös ohjattu polku ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.

Verkkopalvelu on saanut myönteistä palautetta, kun sitä on esitelty tuleville käyttäjille. Vahvuuksina kävijät pitivät erityisesti sitä, että tieto ja palvelut löytyvät yhdestä osoitteesta teeman mukaisesti. Käyttäjän ei tarvitse tietää, minkä organisaation tai viraston toimialaan heidän etsimänsä tieto tai palvelu kuuluu.

”Uutta palvelua on kehitetty laajana viranomaisyhteistyönä, ja tavoitteemme on tukea yrityksiä ja yrittäjiksi aikovia entistä paremmin. Mukana ovat olleet muun muassa Team Finland, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, TE-toimistot ja ELY-keskukset”, Mikkonen päättää.

Sähköiset valtakirjat ja viranomaisviestit yrityksille

Vuoden 2018 aikana Suomi.fi-palvelut laajenevat kattamaan entistä monipuolisemmin myös yritysten tarpeita, kun Suomi.fi-viestit laajenee kattamaan pienten yritysten viranomaisviestinnän. Suomi.fi-viestit on nopea ja tietoturvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon organisaatioiden kanssa.

Suomi.fi-valtuuksissa puolestaan yrityksen edustaja voi jo nyt valtuuttaa esimerkiksi yrityksen työntekijän hoitamaan yrityksen asioita. Mahdollisuus hoitaa asioita sähköisen valtakirjan avulla laajenee kuluvana vuonna merkittävästi.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, asiantuntija Kirsi Mikkonen, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Mikä on Suomi.fi?

Suomi.fi on verkkopalvelu, josta löytyvät kootusti kaikki julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Suomi.fin avulla kansalaiset löytävät tietoa julkisista palveluista oman elämäntilanteen mukaisesti – yhdestä paikasta. Kirjautumalla Suomi.fihin voit tarkastella omia tietojasi eri viranomaisten rekistereissä, valtuuttaa toisen henkilön tai yrityksen asioimaan puolestasi ja vastaanottaa viranomaisten lähettämän postin sähköisesti. Suomi.fin avulla voit asioida viranomaisten kanssa silloin, kun sinulle sopii – sujuvasti ja turvallisesti. Suomi.fi:n yritysosio kokoaa yhteen kaiken yrittämiseen liittyvän tiedon ja tuen mitä Suomessa on tarjolla. Tietoa löytyy yrityksen koko elinkaaren matkalle, aina yhtiömuodon valitsemisesta yritystoiminnan lopettamiseen. Suomi.fi on tarkoitettu kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille sekä viranomaisille. Suomi.fin kehittämisestä vastaa Väestörekisterikeskus.