Hyppää sisältöön

Suomi.fi-valtuudet palkittiin Blue Arrow Awardsissa yhteiskunnallisesti merkittävänä digitaalisena palveluna

15.1.2019 16.51
Tiedote

Suomi.fi-valtuudet on palkittu Blue Arrow Awards -palkintogaalassa yhteiskunnallisesti merkittävänä digitaalisena palveluna. Gaalassa palkittiin vuosien 2017-2018 julkaistuja esimerkillisiä digitaalisia palveluita ja tuotteita.

Helsingissä pidetyn tapahtuman järjesti Parempia digitaalisia palveluita ry. Lue lisää järjestöstä sekä palkintogaalasta täältä: https://www.bluearrowawards.com/ 

Väestörekisterikeskuksen tuottama Valtuudet-palvelu oli ehdokkaana yhteiskunnallisen vaikuttavuuden (societal influence) kategoriassa. Kategorian arvostelukriteereitä olivat mm. positiivinen vaikutus ihmisten arkeen, saavutettavuuden lisääminen ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen edistäminen.

-Valtuudet-palvelu mahdollistaa digitaalisesti jotakin, joka ei samassa mittakaavassa ole ennen ollut mahdollista - siksi se on yhteiskunnallisesti merkittävä, totesi palkinnon jakanut uran tietojärjestelmien parissa tehnyt Otso Kivekäs, Helsingin kaupunginhallituksen jäsen.

Palkinnon tapahtumassa vastaanotti Valtuuksien palveluomistaja Risto Ollikainen ja kehityspäällikkö Matti Hiltunen.

-Palkinto tuntuu totta kai hienolta. Valtuudet-palvelu on tarkoitettu palvelemaan yhteiskuntaa ja auttamaan parempien digipalveluiden rakentamisessa, mistä palkinto on hieno tunnustus, Ollikainen kiittelee.

-Jatkokehityksen tiekartalla on paljon uusia ominaisuuksia ja työtä on ilo tehdä tällaisen tunnustuksen voimalla, hän jatkaa.

Väestörekisterikeskuksen Matti Hiltunen oli mukana rakentamassa Valtuudet-palvelua Kansallinen Palveluarkkitehtuuriohjelman aikana vuosina 2014-2017.

-Suomi.fi-valtuudet osoittaa, että julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä on mahdollista rakentaa innovatiivisia ratkaisuja, joilla helpotetaan kansalaisten jokapäiväistä elämää, Hiltunen toteaa.

-Toki tärkeää on myös poikkihallinnollinen yhteistyö ja uudenlainen julkishallinnon yhteistyö – niitä edistämällä voimme kehittää tapoja palvella kansalaisia vielä paremmin, hän jatkaa.

Suomi.fi-valtuuksien avulla voidaan luotettavasti ja reaaliaikaisesti tarkistaa henkilön tai yrityksen valtuudet sekä toimivalta asioida sähköisesti toisen henkilön tai edustamansa yrityksen puolesta ajasta ja paikasta riippumatta. Kansalaiset voivat tehdä sähköisiä valtakirjoja suomi.fi-verkkopalvelussa. Palveluun liittyminen ja sen käyttäminen on sekä julkishallinnolle, että yksityisen sektorin toimijoille maksutonta. Lue lisää Valtuudet-palvelusta: https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista