Hyppää sisältöön

Suomi.fi-valtuudet ja -palvelutietovaranto palkittiin Euroopan komission Sharing and Reuse-kilpailussa

12.6.2019 12.27
Tiedote

Suomi.fi-valtuudet ja -palvelutietovaranto palkittiin Euroopan komission Sharing and Reuse-kilpailussa. Kilpailussa etsittiin innovatiivisia ja vaikuttavia julkishallinnon käytössä olevia palveluita ja ohjelmistoja Euroopan unionin ja EFTAn jäsenmaista.

Valtuudet sijoittui kategoriassa “Shared IT services with the biggest impact on citizens and businesses” kolmannelle sijalle. Palvelutietovaranto osallistui puolestaan kilpailuun kategoriassa “Most innovative shared IT services” ja pääsi sijalle neljä.

-Suomi.fi-palvelut ovat kansainenvälisestikin edistyksellisiä julkisen sektorin digitaalisia tukipalveluja. Valtuudet ja Palvelutietovaranto ovat palveluja, joita vastaavia ei vielä juuri muista EU-maista löydy, joten palvelumme herättivät huomattavasti kiinnostusta Bukarestissa. Suomen edelläkävijyydestä kertoo myös se, että Suomi nousi juuri ykkössijalle EU:n vuosittaisessa DESI-mittauksessa, kertoo hankepäällikkö Jani Ruuskanen, joka vastaa Suomi.fi-palveluiden jatkokehityksestä.

Loppukilpailussa mukana oli 16 eri palvelua neljässä eri kategoriassa. Loppukilpailuun palvelut valittiin kahdella karsintakierroksella yhteensä 54 ehdotuksen joukosta.

Kilpailun voittajat valittiin Sharing and Reuse Conference 2019 -tapahtuman yhteydessä Bukarestissa tiistaina 11. kesäkuuta. Palkinto jatkaa Suomi.fi-palveluiden saamien tunnustusten sarjaa: esimerkiksi Valtuudet-palvelu palkittiin vuoden alussa kotimaisessa Blue Arrow Awardsissa yhteiskunnallisesti merkittävänä digitaalisena palveluna.

Lisätietoa

hankepäällikkö Jani Ruuskanen, Väestörekisterikeskus
[email protected]
+358 46 920  6231