Poliisihallitus tiedottaa: Poliisi laajentaa verkkoasiointia - jatkossa myös henkilökortin voi hakea kokonaan sähköisesti

6.4.2017 0.29
Tiedote

Henkilökortin voi monissa tapauksissa hakea kokonaan sähköisesti 1.4.2017 alkaen.

Henkilökortin haku kannattaa käynnistää menemällä valokuvaamoon, joka toimittaa sähköisen passikuvan henkilökorttia varten suoraan poliisille. Tämän jälkeen sähköisen henkilökorttihakemuksen voi tehdä poliisin internetsivuilla osoitteessa www.poliisi.fi.

Jos hakijalle on myönnetty enintään kuusi vuotta aikaisemmin passi tai henkilökortti, jota varten hakija on tunnistettu henkilökohtaisesti eikä henkilötiedoissa ole muutosta, ei käyntiä poliisilaitoksella yleensä tarvita. Edellistä passia tai henkilökorttia myönnettäessä hakijan on tullut olla vähintään 12-vuotias.

Jos henkilökohtainen käynti on tarpeen, poliisin sähköinen asiointipalvelu ohjaa varaamaan ajan poliisin toimipisteestä.

Myös ulkomaalaisen henkilökorttia voi hakea kokonaan sähköisesti, jos edellinen ulkomaalaisen henkilökortti on myönnetty enintään kuusi vuotta sitten ja hakija on tätä varten tunnistettu henkilökohtaisesti.

Henkilökortti kannattaa hankkia verkossa yhdellä kertaa passin kanssa, kun passikuva on vielä riittävän tuore. Hakemalla passia ja henkilökorttia yhtä aikaa, on henkilökortin hinta hieman edullisempi.

Henkilökortti ei ole ainoastaan henkilöllisyystodistus – sitä voi myös käyttää matkustusasiakirjana lähes kaikkialla Euroopassa. Lisäksi kortissa on siru, joka mahdollistaa sähköisen asioinnin.

*********************

Poliisihallitus aloittaa valtakunnallisen viestintäkampanjan passin ja henkilökortin verkkohausta 17.4. Kampanja näkyy ja kuuluu poliisin omien kanavien lisäksi muun muassa radiossa, YouTubessa, Facebookissa, Instagramissa ja Helsingin satamissa.

Lisätietoa passin ja henkilökortin sähköisestä hausta: www.poliisi.fi