Hyppää sisältöön

Palvelupaikat-sovellus on poistettu sovelluskaupoista – Lähdekoodi on julkaistu GitHubissa

Julkaisuajankohta 10.11.2020 13.33
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto ja IT-palveluyritys Cybercom ovat julkaisseet Palvelupaikat -sovelluksen lähdekoodin GitHubissa MIT-lisenssillä. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sovelluksen lähdekoodin kaupallisen hyödyntämisen.

Palvelupaikat -sovellus julkaistiin Google Play -sovelluskaupassa beta-versiona vuonna 2018. Digi- ja väestötietovirasto ei jatka sovelluksen kehittämistä ja sovellus on poistettu sovelluskaupasta. Sovellus toimii Android-käyttöjärjestelmässä.

Lähdekoodi on julkaistu GitHub-verkkopalvelussa, joka on maailman suurin avoimen lähdekoodin ohjelmistoja tarjoava verkkopalvelu.

Palvelupaikat-sovellus auttoi löytämään julkiset palvelut lähelläsi

Palvelupaikat-sovellus näytti lähellä olevat julkiset palvelupaikkatiedot kartalla. Tällaisia olivat esim. virastot, kirjastot, uimahallit, pysäköintimittarit, urheilukentät, päiväkodit, koulut, terveyskeskukset ja muut julkisin varoin ylläpidetyt palvelut. Kun mobiililaitetta käänsi, kameran kuvassa näkyi lähellä olevien palvelupaikkojen sijainnit.

Sovelluksen tietolähteenä käytettiin Suomi.fi-palvelun sisältämiä tietoja julkishallinnon organisaatioiden tarjoamista palveluista ja asiointikanavista.

Samat tiedot muodostavat pohjan myös Suomi.fi-verkkopalvelun palvelu- ja palvelupaikkatiedoille. Suomi.fi-palvelutietovarannon tietojen päälle on mahdollista muidenkin toimijoiden rakentaa uusia innovatiivisia sovelluksia, sillä tiedot ovat avoimen rajapinnan kautta kaikkien hyödynnettävissä.

Linkki Palvelupaikat-sovelluksen lähdekoodiin: https://github.com/vrk-kpa/service-locations-android

Lisätietoja

kehityspäällikkö Jari Suhonen, jari.suhonen[@]dvv.fi