Hyppää sisältöön

Mira Holmroos-Kolari nimitetty Digi- ja väestötietovirastoon kehitys- ja tietohallintojohtajaksi

Julkaisuajankohta 24.9.2019 15.45
Tiedote

Kauppatieteiden maisteri Mira Holmroos-Kolari on nimitetty vuoden 2020 alussa toimintansa aloittavan Digi- ja väestötietovirastoon kehitys- ja tietohallintojohtajan virkaan 1.1.2020 lukien.

Mira Holmroos-Kolari

Digi- ja väestötietovirastossa Holmroos-Kolarin vastuulla on yksikkö, joka vastaa Digi- ja väestötietoviraston tuottamien palvelujen sovelluskehityksestä, arkkitehtuurista, ICT-tuotannosta ja käyttöpalveluista. Holmroos-Kolari on toiminut aikaisemmin Väestörekisterikeskuksen ICT-johtajana sekä tietohallintopäällikkönä Tullin tietohallinnossa.

”On todella hienoa ja innostavaa päästä johtamaan muutosmatkaamme mm. pilvipalveluihin siirtymisessä sekä keskeisten toimintaprosessiemme digitalisoinnissa. Yhteiskunnalle tärkeiden palveluidemme häiriötön ja mahdollisimman sujuva toiminta on myös ehdoton ykkösprioriteettini.” kertoo Mira Holmroos-Kolari.

”Digi- ja väestötietoviraston toiminnassa erityisenä painopistealueena on edelläkävijyyden näyttäminen myös ICT-toiminnassa kuten konesali- ja käyttöpalveluiden viennissä turvallisesti pilviympäristöön. Olen iloinen, että saamme käyttöömme Mira Holmroos-Kolarin pitkän ja monipuolisen kokemuksen ja osaamisen tuotantokriittisten kapasiteetti- ja käyttöpalveluiden järjestämisestä ja johtamisesta sekä perinteisissä konesali- ja virtuaaliympäristöissä että moderneissa ja skaalautuvissa pilviympäristöissä. Käyttöpalveluiden pilveistäminen ja siirtyminen sovellusten kehittämisessä ja ylläpidossa devops-toimintamalliin on virastossamme myös strateginen valinta”, sanoo Digi- ja väestötietoviraston tuleva pääjohtaja ja nykyisen Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari.

Digi- ja väestötietovirasto aloittaa toimintansa 1.1.2020, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät yhdeksi virastoksi. Virastossa työskentelee yli 800 henkilöä. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Virasto toimii useilla paikkakunnilla Suomessa.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, ylijohtaja Janne Viskari, p. 0295 535 022

Väestörekisterikeskus, ICT-johtaja Mira Holmroos-Kolari, p. 040 332 6683

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi[at]vrk.fi