Hyppää sisältöön

Markkinaoikeuden päätös vaikuttaa Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja postituspalvelun käyttöön ja käyttöönottoihin

Julkaisuajankohta 28.5.2019 9.18
Tiedote

Markkinaoikeus on antanut päätöksensä (MAO 197/19 ja MAO 198/19) koskien Väestörekisterikeskuksen tuottaman Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja postituspalvelun kilpailutusta. Markkinaoikeus totesi, että Väestörekisterikeskuksen hankintapäätös oli virheellinen.

Väestörekisterikeskus ei aio valittaa päätöksestä ja on välittömästi ryhtynyt valmistelemaan palvelun uutta kilpailutusta.

Vaikutukset palvelun käyttöön ja käyttöönottoihin

Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja postituspalvelua käyttävät organisaatiot voivat toistaiseksi jatkaa väliaikaisen palvelun käyttöä.

Myös ne organisaatiot, joille on myönnetty käyttölupa ennen 25.4.2019, voivat jatkaa palvelun käyttöönottoa ja käyttää palvelua normaalisti.

Markkinaoikeuden päätös ei vaikuta Suomi.fi-viestien käyttöönottoihin, jos organisaatiolla ei ole tarvetta käyttää palveluun liittyvää tulostus-, kuoritus- ja postituspalvelua. Kaikki julkisen hallinnon organisaatiot voivat siis jatkaa Suomi.fi-viestien käyttöönottoja normaaliin tapaan, jos niillä on voimassa oma sopimus tulostus-, kuoritus- ja postituspalveluista tai ne eivät muusta syystä tarvitse Suomi.fi-viesteihin liittyvää tulostus-, kuoritus- ja postituspalvelua.

Epäselvissä tapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä Väestörekisterikeskukseen osoitteeseen organisaatiopalvelut[at]vrk.fi.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus

Johtaja Timo Salovaara, p. 0295 535 303

Kehityspäällikkö Maria Juka-Lahdenperä, p. 0295 535 334

etunimi.sukunimi[at]vrk.fi