Hyppää sisältöön

Liinu Lehto nimitetty Digi- ja väestötietoviraston viestintäjohtajaksi

Julkaisuajankohta 25.9.2019 9.00
Tiedote

KTM Liinu Lehto on nimitetty vuoden 2020 alussa toimintansa aloittavan Digi- ja väestötietoviraston viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Lehto toimii tulevan Digi- ja väestötietoviraston pääjohtajan Janne Viskarin suorassa alaisuudessa ja aloittaa virassa 1.1.2020.

Lehto on aiemmin työskennellyt lähes kuusi vuotta valtiovarainministeriön viestintäjohtajana ja vastannut ministeriön viestinnän johtamisesta ja kehittämisestä sekä sidosryhmäsuhteista.

”Olen innoissani uudesta tehtävästä digitalisaation ja tuottavuuden edistämisen parissa. Digi- ja väestötietoviraston tavoitteena on olla maailman paras virasto. Tavoite on kunnianhimoinen ja haastava. Se vaatii viestinnältä suunnitelmallisuutta ja monikanavaista aktiivisuutta. Lupaan, että tulemme tekemään rohkeaa kansalaisviestintää. Olen iloinen päästessäni mukaan rakentamaan uuden viraston kulttuuria työyhteisö-, muutos- ja johtamisviestinnän keinoin”, sanoo Liinu Lehto.

”Yhteiskuntamme on muuttunut jatkuvasti entistä verkostomaisemmaksi ja julkishallinnon toiminta poikkihallinnollisemmaksi, jossa informaation sujuvan kulun, verkostojen ja yhteistyön merkitys korostuu. Digi- ja väestötietoviraston toiminnan ja tavoitteiden saavuttamisessa strategisella viestinnällä on erityisen suuri merkitys ja olen erittäin iloinen, että saamme Lehdon poikkeuksellisen laajan kokemuksen ja verkostot viraston käyttöön”, toteaa Digi- ja väestötietoviraston tuleva pääjohtaja ja nykyisen Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari.

Digi- ja väestötietovirasto aloittaa toimintansa 1.1.2020, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät yhdeksi virastoksi. Virastossa työskentelee yli 800 henkilöä. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Virasto toimii useilla paikkakunnilla Suomessa.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, ylijohtaja Janne Viskari, p. 0295 535 022, janne.viskari[at]vrk.fi

Valtiovarainministeriö, viestintäjohtaja Liinu Lehto, 0295 530 221, liinu.lehto[at]vm.fi