Hyppää sisältöön

Kiinnostaako ihmiskeskeinen kehittäminen? Uusi opintokokonaisuus eOppivassa 

Julkaisuajankohta 13.4.2023 10.46
Tiedote

Ihmiskeskeinen kehittäminen varmistaa sen, että ratkaisuja tuotetaan todellisiin tarpeisiin. eOppivaan tuotetussa uudessa opintokokonaisuudessa perehdytään ihmiskeskeiseen kehittämiseen ja yhdessä tekemiseen. Opintokokonaisuus on kaikille avoin.

Koulutuksessa tutuiksi tulevat ihmiskeskeisen kehittämisen käsitteet kuten muotoiluajattelu, ekosysteemi ja systeeminen lähestymistapa. Koulutuksen teemoja ovat:

  • Miten ihmiskeskeinen kehittämine eroaa muusta kehittämisestä? 
  • Miten ihmiskeskeisellä kehittämisellä varmistetaan se, että tuotetut ratkaisut vastaavat tarpeita?
  • Millaisia työkaluja ihmiskeskeinen kehittäminen tarjoaa?  
  • Miten onnistua keskeisten jäsenten ja sidosryhmien osallistamisessa ja sitouttamisessa kehittämistyöhön?
  • Miten tietoa kerätään ja jaetaan sekä organisaation sisällä että laajemmin verkostoissa?

Katso video koulutuksesta: https://vimeo.com/806304050/76423cdfc8

Käytännön oppeja kuntien ja julkishallinnon projekteista

Koulutuksessa oppii ihmiskeskeisen kehittämisen kehikon ja työkalut. Esimerkit kunnissa ja julkishallinnossa toteutetuista ihmiskeskeisen kehittämisen projekteista tarjoavat arvokkaita käytännön oppeja opintokokonaisuuteen. Opintokokonaisuudessa kuullaan Ruokaviraston, Porvoon ja Kotkan projekteista.

Koulutuksen sisällön suunnittelijoina ja asiantuntijoina ovat toimineet Annette Hotari, Laura Järveläinen ja Terhi Korhonen Digi- ja väestötietoviraston kehittämisen asiantuntijapalveluista.

"Meillä on nyt jo hyviä esimerkkejä eri organisaatioiden onnistumisista. Koulutuksessa pääsee kuulemaan, mitä hyötyjä ja oppeja eri tahot ovat saaneet ihmislähtöisestä palvelujen verkostomaisesta kehittämisestä. Koulutuksesta tarttuu kaikille mukaan oppeja ja vinkkejä uudenlaiseen kehittämisen tapaan”, korostaa erityisasiantuntija Terhi Korhonen.

Osa Digiohjelman asiantuntijatukea

Opintokokonaisuuden on eOppivaan tuottanut HAUS Kehittämiskeskus. Kehittämistyötä tehdään yhdessä – ihmiskeskeinen kehittäminen kumppaneiden ja verkostojen kanssa -opintokokonaisuus koostuu viidestä osiosta ja sen kokonaiskesto on noin 60 minuuttia.   

Koulutus on toteutettu osana valtiovarainministeriön Digitalisaation edistämisen ohjelmaa ja DVV:n toteuttamaa Asiantuntijatuki-toimintaa. 

Lisätietoja

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle