Hyppää sisältöön

Kesälomailija, näin löydät kesäkunnan palvelut helposti

Julkaisuajankohta 19.6.2019 6.59
Tiedote

Kesälomareissulla voi yllättäen tulla tarve käyttää erilaisia kesälomareissupaikan julkisia palveluja. Mökkeilijällä käy sateisena päivänä aika pitkäksi ja herää halu lainata luettavaa paikallisesta kirjastosta. Tai kalastusreissulla tarttuu ongenkoukku poskeen ja täytyy löytää paikallinen terveyskeskus. Kesken auringonoton voi myös iskeä kulttuurinnälkä ja täytyy löytää lähimmät museot, kirkot tai konserttitalot. Mistä tällöin apu?

Google ja kuntien verkkosivut tarjoavat kanavan päästä alkuun, mutta oikeaan paikkaan suunnistuksessa auttaa myös uusi ja hieman erilainen palvelu. Se on Palvelupaikat-mobiilisovellus.

Palvelupaikat kartalla ja katunäkymässä

Palvelupaikat-mobiilisovellus auttaa löytämään julkiset palvelupaikat. Sovellus visualisoi julkishallinnon palveluiden sijainteja sekä helpottaa niiden löytämistä hyödyntämällä älypuhelinten lisätyn todellisuuden mahdollisuuksia. Tietolähteenä käytetään Suomi.fi-palvelun sisältämiä tietoja julkishallinnon organisaatioiden tarjoamista palveluista ja asiointikanavista. 

”Sovellus näyttää julkiset palvelupaikkatiedot kartalla. Tällaisia ovat esim. virastot, kirjastot, uimahallit, pysäköintimittarit, urheilukentät, päiväkodit, koulut, terveyskeskukset ja muut julkisin varoin ylläpidetyt palvelut. Kun mobiililaitetta kääntää, aukeaa laitteen kamera kuvaamaan käyttäjän edessä näkyvää maisemaa ja kuvan päälle tulee näkyviin lähellä olevien palvelupaikkojen sijainnit”, kertoo kehityspäällikkö Jari Suhonen Väestörekisterikeskuksesta. 

Saatavilla Android-sovelluskaupassa

Palvelupaikat-sovellus on tällä hetkellä kokeiluversio ja se on saatavilla Android-laitteille. 
Löydät Palvelupaikat (beta) -sovelluksen Android-sovelluskaupasta hakusanoilla ”Palvelupaikat” ja ”Suomi.fi” tai osoitteesta: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.suomifi.palvelutietovaranto


Sovelluksen ovat kehittäneet Väestörekisterikeskus ja Cybercom.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Jari Suhonen, puh. 0295 535 156, sähköposti muotoa [email protected]