Valikko

KaPA mukana Ultrahack-tapahtumassa!

3.6.2016 19.58
Tiedote

Kansallinen Palveluarkkitehtuuri -hanke (KaPA) osallistuu yhteistyökumppanina Slush-tapahtuman Ultrahack-hackathoniin. Ultrahack on nopeasti kansainvälistyvä innovaatiokilpailu, jossa kilpailujoukkueet ratkaisevat ajankohtaisia haasteita uusimpia teknologioita hyödyntäen. KaPA on tapahtumassa mukana omalla, sähköisiin julkishallinnon palveluihin keskittyvällä haasteellaan.

Lukuisat julkishallinnon palvelut ovat jo sähköisiä, mutta ne ovat pirstaloituneita eikä tieto eri palveluiden välillä aina liiku. Kuinka monen eri viranomaisen kanssa täytyy asioida esimerkiksi aloittaakseen korkeakouluopintonsa? Ultrahack haastaa joukkueet kehittämään uusia käyttäjäystävällisiä palveluita julkishallinnon avaamien rajapintojen ja datan pohjalta. Käyttäjäystävällisyys tarkoittaa organisaatiorajojen romuttamista: joukkueet voivat muokata olemassa olevia julkishallinnon palveluita vapaasti jouheviksi ja vaivattomiksi palvelupoluiksi avoimen datan avulla. Kilpailutyöt voivat toteutukseltaan olla konseptointeja tai valmiita käyttöliittymiä – tai vaikka vähän molempia. Parhaalle joukkueelle on luvassa 5 000 euron palkinto. Haasteen tarkat yksityiskohdat julkaistaan myöhemmin.

Ultrahack on turnausmuotoinen hackathon, joka kokoaa yhteen opiskelijatiimit, startup-yritykset ja korporaatiot ratkaisemaan yhteistyökumppaneiden ajankohtaisia haasteita. Ultrahackin tavoitteena on luoda uusia taloudellisia ja yhteiskunnallisia innovaatioita sekä tarjota ponnahduslauta tulevaisuuden kyvyille. Tänä vuonna Ultrahack laajenee Reykjavikiin, Osloon, Kööpenhaminaan ja Prahaan Suomessa järjestettävien tapahtumien ohella. Ultrahackin järjestää Futuretournaments Oy, Teleforum ry sekä Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö TKO-äly ry. Ultrahack huipentuu 25 - 27.11.2016 Vallilan konepaja Brunolla järjestettävään finaaliin, jonne valitaan 300 - 400 huippuosaajaa Suomesta ja ulkomailta.

Kansallinen palveluarkkitehtuuri -hanke luo digitaalisten palvelujen infrastruktuurin, jonka avulla tiedon siirto organisaatioiden ja palvelujen välillä on helppoa ja joka mahdollistaa käyttäjälle yhden luukun sähköisen asioinnin. Tulevaisuudessa kaikki kansalaisten palvelut löytyvät yhdestä osoitteesta, uudistetusta Suomi.fi:stä.

Lisätietoja:
Suunnittelija Eetu Jokela, [email protected], puh. 0295 535 056

www.ultrahack.org 
www.esuomi.fi