Hyppää sisältöön

Eduskuntavaalit lähestyvät – Tarkista äänestyspaikkasi kartalta

Julkaisuajankohta 27.3.2019 17.04
Tiedote

Vuoden 2019 eduskuntavaalien ennakkoäänestysaika on Suomessa 3.4–9.4.2019 ja ulkomailla 3.4.-6.4.2019. Varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019.

Nyt voit tarkistaa oman äänestyspaikkasi Väestörekisterikeskuksen äänestyspaikkapalvelusta.

Palvelusta löytyvät kaikki Suomessa ja ulkomailla sijaitsevat ennakkoäänestyspaikat. Lisäksi palvelusta voit tarkistaa, mikä on oma vaalipäivän äänestyspaikkasi.

Äänestyspaikkapalvelu toimii osoitteessa www.aanestyspaikat.fi

Äänestyspaikkapalvelu on Väestörekisterikeskuksen tuottama palvelu, jossa voit hakea ennakkoäänestyspaikkoja ja vaalipäivän äänestyspaikkoja.

Palvelussa voit hakea ennakkoäänestyspaikkoja valtion, kunnan tai katuosoitteen perusteella. Jos ennakkoäänestyspaikkaa hakee katuosoitteen perusteella, palvelu hakee annettua osoitetta lähinnä olevat ennakkoäänestyspaikat. Vaalipäivän äänestyspaikkaa voit hakea kirjoittamalla palveluun oman vakinaisen osoitteesi ja kotikunnan, jossa olet kirjoilla 22.2.2019.

Ennakkoon voi käydä äänestämässä missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa, mutta vaalipäivänä jokaisen äänioikeutetun tulee äänestää siinä äänestyspaikassa, jonka vaaliluetteloon hänet on merkitty äänioikeutetuksi.

Lisätietoja palvelusta

Väestörekisterikeskus, Kehityspäällikkö Pauli Pekkanen, p. 0295 535 282, [email protected]