Hyppää sisältöön

Digiturvaseminaarissa jaettiin kolme VAHTI-tunnustusta

Julkaisuajankohta 12.12.2023 14.29
Tiedote

Digi- ja väestötietoviraston Digiturvaseminaarissa julkistettiin VAHTI-tunnustusten saajat 12.12.2023. VAHTI-tunnustus voidaan myöntää henkilölle tai organisaatiolle, joka on erityisen ansiokkaasti kehittänyt digitaalista turvallisuutta. Tunnustuksen saivat Helsingin seudun liikenne (HSL), Enter ry ja Timo Laitinen.

Helsingin seudun liikenne (HSL)

Helsingin seudun liikenne on joutunut viimeisen vuoden aikana useita kertoja laajavaikutteisten palvelunestohyökkäysten kohteeksi. HSL on kertonut hyökkäyksistä avoimesti mediassa sekä Digi- ja väestötietoviraston Digiturvaviikolla (katso tallenne). Avoimuudellaan HSL on ansiokkaasti auttanut muita toimijoita saamaan tilannekuvaa ja varautumaan vastaavanlaisiin hyökkäyksiin.

Enter ry

Enter ry on vuonna 1997 perustettu tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys, joka auttaa ikäihmisiä tietotekniikan käytössä ja vahvistaa digitaalista osallisuutta. Yhdistys tarjoaa koulutuksia ja digitukea, ja on niiden avulla ansiokkaasti edistänyt ikäihmisten osaamista digiturvan eri osa-alueilla, muun muassa tietoturvallisuudessa.

Timo Laitinen

Timo Laitinen on toiminut Valtiokonttorin pääjohtajana vuosina 2008–2023. Hän on ansiokkaasti edistänyt turvallisuuden eri osa-alueita Valtiokonttorin toiminnassa ja sidosryhmätoiminnassa laajemmin. Laitisen pääjohtajakaudella Valtiokonttorin johto ja asiantuntijat ovat osallistuneet aktiivisesti muun muassa vuosittaisiin Taisto-harjoituksiin ja HAUSin toteuttamaan Kyberturvaaja-koulutusohjelmaan.

Tunnustukset myönsi VAHTI-johtoryhmä, ja raadin muodosti VAHTI-sihteeristö. VAHTI-johtoryhmä onnittelee lämpimästi kaikkia tunnustusten saajia ja kannustaa jatkamaan erinomaista ja tärkeää työtä.

Mikä on VAHTI?

VAHTI-verkosto tuo yhteen digitaalisen turvallisuuden kehittämisestä ja ohjauksesta vastaavien organisaatioiden johdon sekä digiturvasta vastaavat asiantuntijat, jotka työskentelevät yhdessä sujuvamman ja digiturvallisemman yhteiskunnan puolesta.

VAHTIn muodostavat

  • julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä
  • laaja verkosto digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoita VAHTI-työryhmissä
  • valtionhallinnon tietoturvan vastuuhenkilöiden verkosto.

VAHTI-toiminnasta vastaa Digi- ja väestötietovirasto.

Tunnustukset jaettiin vuosittaisessa Digiturvaseminaarissa (ent. VAHTI-päivä), joka järjestettiin nyt 26. kertaa. Seminaarin teemoina olivat varautuminen ja tekoäly. Katso tallenne

Linkit

Katso tallenne Digiturvaseminaarista, jossa VAHTI-tunnustukset jaettiin

Lue lisää VAHTI-toiminnasta

Lisätiedot

Kimmo Rousku, VAHTI-pääsihteeri, johtava erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected], p. 0295 535 120

VAHTI digiturva