Hyppää sisältöön

Digi- ja väestötietovirasto valitsi vahvan tunnistamisen välityspalveluntarjoajaksi OP Yrityspankin

Julkaisuajankohta 19.11.2020 8.59
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kilpailutti vahvan tunnistamisen välineiden välityksen koko julkishallinnolle. Kilpailutus toteutettiin DVV:n dynaamiseen hankintajärjestelmään kuuluvien luottamusverkoston välityspalvelutoimittajien välillä. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti kolme välityspalvelutoimittajaa. Kilpailutuksen perusteella välityspalveluntarjoajaksi valittiin OP Yrityspankki.

Välityspalvelut on kilpailutettu edellisen kerran vuosina 2017 ja 2018. Aiemmista kilpailutuksista poiketen nyt valittiin vain yksi välityspalvelu, jonka edellytettiin tarjoavan kaikki nykyisin käytössä olevat vahvan sähköisen tunnistamisen välineet. Kilpailutuksessa oli edelleen mahdollista hinnoitella eri tunnistusvälineet erikseen ja välineet painotettiin aiemmin toteutuneiden jakaumien perusteella. Vertailuhinta laskettiin 170 miljoonan tunnistustapahtuman perusteella.

Uusi sopimus astuu voimaan viimeistään 1.1.2021, jolloin uuden sopimuksen mukainen tuotanto alkaa täysimääräisesti. Sopimus on vuoden mittainen ja sisältää kolme yhden vuoden optiota. Tunnistustapahtumien hinta laskee uuden sopimuksen myötä selvästi, mutta tapahtumamäärän kasvaessa kokonaiskustannukset ovat edelleen korkeat.

Lisätiedot

Kehityspäällikkö Teemu Tukiainen, p. 0295 535 033
Kehityspäällikkö Ulla Kankkunen, p. 0295 535 5144

suomi.fi tunnistus