Digi- ja väestötietoviraston palvelun saavutettavuus Lomake.fi-verkkopalvelussa

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten Digi- ja väestötietoviraston palvelut Lomake.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori vastaa lomake.fi-verkkopalvelusta. Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa muutamia palveluita verkkopalvelussa. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujen kehityksessä. Palvelujen saavutettavuutta arvioidaan säännöllisesti osana suunnittelu- ja kehitystyötä.

Miten saavutettavia sivut ovat? 

Sivusto on vanha ja tiedossamme on, että palvelussa on saavutettavuuspuutteita. Olemme itse arvioineet saavutettavuutta. Olemme havainneet ainakin seuraavia puutteita liittyen saavutettavuuteen:

  • Verkkopalvelussa ei ole Hyppää pääsisältöön -linkkiä. (WCAG 2.4.1)
  • Verkkosivuston kieltä ei ole asianmukaisesti merkitty. (WCAG 3.1.1)

Syy noudattamatta jättämiselle 

Saavutettavuuspuutteiden osalta vetoamme digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 8 pykälässä tarkoitettuun poikkeukseen kohtuuttomasta rasitteesta. Uusi saavutettava palvelu korvaa nykyisen vuoden 2022 loppuun mennessä.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa? 

Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon sisällä.
Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella saavutettavuus(at)dvv.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tämä seloste on laadittu 18.9.2020.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivusto