Blogit

Blogit

Digituki kasvaa hankkeista pysyväksi toimintamalliksi

Minna Piirainen, Mirva Gullman, Mika Lillman Julkaisupäivä 27.10.2021 15.46 Blogit

Nyt on kiitosten aika!

Digitukea on kehitetty alueellisissa hankkeissa vuodesta 2018 lähtien kaikkiaan 17 maakunnan alueella. Digi- ja väestötietoviraston digituen tehtävänä on ollut alueellisten hankkeiden ohjaaminen ja työn tuki. Hankekausien aikana Digi- ja väestötietoviraston ja hankkeiden välille on muodostunut tiivis yhteistyösuhde, jossa ollaan tutustuttu ja ystävystytty.

Korona on vaikuttanut myös hankkeiden ohjaamiseen ja yhteistyöhön: työ on siirtynyt vahvasti digitaalisiin kanaviin ja viimeisen hankekauden aikana kaikki tapaamiset on toteutettu virtuaalisesti.

Hankekausi päättyy tämän kuun lopussa, ja tänään 28.10.2021 kokoonnumme hankkeiden työntekijöiden kanssa satelliittitoteutuksella juhlimaan tehtyä työtä.

Kiitos siis kaikille yhteisten asioiden eteen töitä tehneille! Hankekausien aikana olemme tavoittaneet yli 1000 digituen toimijaa valtakunnallisen kehittämistyön äärelle. Yhdessä olemme rakentaneet ymmärrystä digituesta, oppineet uutta, jakaneet kokemuksia ja etsineet parhaita tapoja yhteisten asioiden edistämiseksi.

Kiitokset kuuluvat

  • hankkeiden työntekijöille, jotka ovat rakentaneet ja johtaneet alueellisia verkostoja tuoden toimijoita yhteen,
  • moninaiselle digitukea tarjoavalle joukolle, jotka tekevät päivittäin tärkeää työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi, sekä
  • valtiovarainministeriölle, joka on mahdollistanut digituen alueellisen kehittämisen.

Hankkeiden aikana tehty työ on luonut pohjaa DVV:n digituen uudistuvalle tehtävälle, jossa jatketaan digituen kehittämistä valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti.

Vielä kerran; kiitos kaikille tähän asti mukana olleille!

Minna Piirainen, Mirva Gullman, Mika Lillman


   

Minna Piirainen, Mirva Gullman ja Mika Lillman työskentelevät Digi- ja väestötietovirastossa Digituen kehittämisen tehtävissä.

 

Suomen väkiluku 5 626 476