Hyppää sisältöön

Varo Suomi.fi-palvelun nimissä lähetettyjä verohuijausviestejä

Julkaisuajankohta 11.4.2023 15.53

Iltalehti on varoittanut Suomi.fi-palvelun nimissä lähetetyistä verohuijausviesteistä. Huijausviestejä on liikkeellä sähköpostin lisäksi muun muassa tekstiviestitse ja sosiaalisen median kanavissa. Kyseessä on kalasteluviesti, jolla yritetään saada käyttäjä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä. 

Aidonnäköisessä viestissä kerrotaan, että vastaanottajalle olisi tulossa veronpalautuksia. Viestin vastaanottajaa pyydetään vahvistamaan palautus viestissä olevan linkin kautta, jotta palautus voidaan siirtää. Linkki vie henkilö- tai pankkitietoja kalastelevalle sivustolle. 

Digi- ja väestötietovirasto muistuttaa, että viranomaiset, pankit ja yritykset eivät lähetä sähköpostina tai tekstiviestinä linkkejä sivustoilleen.  

Toimi näin

Älä klikkaa sähköpostissa tai tekstiviesteissä olevia linkkejä. Älä myöskään mene palveluihin linkkien tai hakukoneen tulosten kautta, vaan kirjoita verkkosivun osoite kokonaisuudessaan osoiteriville, esimerkiksi www.suomi.fi. Voit myös tallentaa sinulle tärkeimpien palveluiden verkko-osoitteet selaimesi kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Jos käytössäsi on Suomi.fi-viestit ja olet epävarma viestin aitoudesta, kannattaa aina käydä tarkistamassa itse Suomi.fi-viesteistä (https://suomi.fi/viestit), onko viesti tullut sinne.

Jos olet erehtynyt antamaan luottokorttitietojasi tai verkkopankkitunnuksesi, olet voinut joutua petoksen uhriksi. Ole ensin yhteydessä omaan pankkiisi, ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille. Myös petoksen yritykset kannattaa ilmoittaa.

Jos epäilet, että henkilötietojasi on joutunut vääriin käsiin, katso toimintaohjeet Suomi.fi-verkkopalvelusta

Lisätietoa nettihuijauksista löydät Suomi.fi-verkkopalvelusta

Häiriötiedote - etusivun nosto, näkyy kaikilla etusivuilla