Hyppää sisältöön

Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku Tivin 100 IT-vaikuttajaa -listalla

Julkaisuajankohta 13.12.2019 16.56 | Julkaistu suomeksi 20.12.2019 klo 16.44
Tiedote

Yhteiskunnan digitalisaatio ja digitaalisen turvallisuuden kehittäminen ovat olleet kantavia teemoja julkisessa keskustelussa. Tätä työtä ja keskustelua Janne Viskari ja Kimmo Rousku jatkavat myös Digi- ja väestötietovirastossa, joka aloittaa toimintansa 1.1.2020.

Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari sekä johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku ovat mukana Tivi-lehden 100 it-vaikuttajaa -listalla, joka julkaistiin perjantaina 13.12. Lista on koonnut yhteen suomalaisia it-vaikuttajia jo 17 vuoden ajan. Sekä Viskari että Rousku ovat olleet listalla mukana jo aiemminkin.

"Keskustelua julkishallinnon digitalisaatiosta ja sen mahdollisuuksista rakentaa parempaa, sujuvampaa ja kustannustehokkaampaa yhteiskuntaa käydään nyt enemmän kuin koskaan, ja hyvä niin. Tarvitsemme parempaa, yhdenvertaista ja kustannustehokasta digitaalista palvelua sekä luotettavaa tietojen saatavuutta", Viskari painottaa.

Viskari toimii 1.1.2020 alkaen Digi- ja väestötietoviraston pääjohtajana, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät.

"Haluan, että Digi- ja väestötietovirasto lähtee rohkeasti yhdessä koko muun julkishallinnon kanssa vauhdittamaan Suomea entistäkin palvelevammaksi. Luottamus, yhteistyö ja arvostus sekä aktiivinen keskustelu kaikkia suomalaisia koskettavasta digitalisaatiosta ovat meille tärkeitä", Viskari jatkaa.

Kimmo Rousku vastaa Väestörekisterikeskuksessa julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) operatiivisesta toiminnasta sen pääsihteerinä. Lisäksi hänen vastuullaan on Väestörekisterikeskuksen kehittämät ja tuottamat digiturvapalvelut julkiseen hallintoon.

"Digitaalinen turvallisuus on jo merkittävä osa arjen turvallisuuttamme, ja julkishallinnon organisaatioilla on sen ylläpitämisessä iso rooli. Tänä vuonna esimerkiksi Lahden ja Kokemäen kaupunkeja vastaan on tehty onnistuneita, merkittävää haittaa aiheuttaneita kyberhyökkäyksiä, joista yhdessä oppimalla voimme kaikki olla kehittämässä entistä turvallisempaa yhteiskuntaa", Rousku summaa kulunutta vuotta.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, yljohtaja Janne Viskari, p. 0295 535 022

Väestörekisterikeskus, johtava erityisasiantintija Kimmo Rousku, p. 0295 535 120

Sähköpostit: etunimi.sukunimi[at]vrk.fi