Hyppää sisältöön

Tervetuloa työpajoihin: Miten eri alat voivat hyötyä eurooppalaisesta identiteettilompakosta?

Julkaisuajankohta 6.3.2023 12.30
Tiedote

Tule työpajaan ideoimaan eurooppalaisen identiteettilompakon käyttömahdollisuuksia Suomessa. Työpajoja järjestetään useita ja jokainen niistä keskittyy eri toimialaan. Osallistua voi paikan päällä Helsingissä tai etänä.

Euroopassa yli maiden rajojen toimivalla identiteettilompakolla olisi mahdollista osoittaa turvallisesti ja luotettavasti henkilötietoja sekä esimerkiksi tieto suoritetusta tutkinnosta, hankitusta ammattipätevyydestä tai ajoluvasta. Digitaalinen identiteettilompakko sujuvoittaisi monin tavoin nykyistä toimintaa, mutta voisiko se myös mahdollistaa aivan uudenlaisia toimintamalleja?

Auta meitä tunnistamaan identiteettilompakkoon liittyviä hyödyntämismahdollisuuksia omalla alallasi ja ilmoittaudu mukaan työpajaan. Työpajassa pääset ideoimaan eurooppalaisen identiteettilompakon käyttötapauksia ja vaikuttamaan siihen, kuinka sen käyttö voisi kehittyä Suomessa. 

Työpajat järjestää Digi- ja väestötietovirasto ja ne ovat kaikille avoimia. Sinulla ei tarvitse olla pohjatietoa eurooppalaisesta identiteettilompakosta. Työpajat järjestetään suomeksi. 

Valitse omaan tehtävääsi ja vastuualueeseesi parhaiten liittyvä työpaja ja ilmoittaudu mukaan.

  • 3.3.2023 klo 12–14 Työpaja eurooppalaisen identiteettilompakon käyttömahdollisuuksista: opetus ja tiede 
  • 17.3.2023 klo 10–12 Työpaja eurooppalaisen identiteettilompakon käyttömahdollisuuksista: liikenne ja logistiikka, energia ja ympäristö sekä rakennusala, ilmoittaudu
  • 3.4.2023 klo 12–14 Työpaja eurooppalaisen identiteettilompakon käyttömahdollisuuksista: finanssi ja kauppa, ilmoittaudu
  • 13.4.2023 klo 12.15–14.15 Työpaja eurooppalaisen identiteettilompakon käyttömahdollisuuksista: digitaaliset peruspalvelut ja turvallisuus, ilmoittaudu
  • 28.4.2023 klo 12.15–14.15 Työpaja eurooppalaisen identiteettilompakon käyttömahdollisuuksista: sote ja kunnat, ilmoittaudu

Mikä on eurooppalainen identiteettilompakko?

Euroopan parlamentissa on valmisteilla eIDAS-asetus, joka mahdollistaa eurooppalaisten identiteettilompakoiden toteuttamisen. Lompakolla olisi mahdollista osoittaa turvallisesti ja luotettavasti henkilö- ja muita tietoja koko EU-alueella. 

Digi- ja väestötietoviraston tehtävänä on pitää suomalaiset toimijat tietoisina EU:n identiteettilompakosta ja viedä Suomen näkemystä osaksi EU:n valmistelua.

Lue lisää >>

Lisätietoja työpajasta: 
Arla Aalto, asiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected]
Reko-Aleksi Renvik, johtava asiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected]

digihenkilöllisyys digitaalinen henkilöllisyys