Hyppää sisältöön

Tänään julkaistava Digiturvallinen elämä -mobiilipeli elävöittää digiturvan kouluttamista

Julkaisuajankohta 14.10.2020 15.29
Tiedote

DVV julkaisee tänään Digiturvallinen elämä -pelin, jonka avulla digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla. Julkaistava peli täydentää ja elävöittää Digiturvallinen elämä -kokonaisuutta, johon sisältyy pelin lisäksi kolme aikaisemmin julkaistua verkkokoulutusta henkilöstölle, digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoille sekä johdolle.

Nyt julkaistavassa pelin ensimmäisessä osassa keskitytään työelämässä tarvittaviin digiturvataitoihin. Pelaaja toimii arkipäiväisissä tilanteissa kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijän roolissa. Selviätkö sinä työviikosta, joka on täynnä digiturvahaasteita?

Digiturvakoulutuksen pelillistäminen mahdollistaa oppimisen hauskalla tavalla

Digitalisoituvassa yhteiskunnassa on tärkeää, että meistä jokainen osaa toimia turvallisesti digitaalisen maailman uhkatilanteissa. Digiturvallinen elämä -peli täydentää koulutuskokonaisuutta, jota organisaatiot voivat käyttää oman henkilöstönsä digiturvaperehdytyksessä. Pelillistetty oppiminen on tehokasta ja luo mahdollisuuksia nuorempien kohderyhmien tavoittamiseen tulevaisuudessa.

Maksuttoman pelin voi ladata iOS-laitteille App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta. Jatkossa peliä täydennetään säännöllisesti uusilla sisällöillä ja tehtävillä.

Testipelaajat pitivät käytännönläheisyydestä

Testikierroksella peli sai myönteistä palautetta muun muassa siitä, että arkiset digiturvahaasteet ovat todentuntuisista ja että virheistäkin voi oppia.

Otteita palautteesta: ”Pelissä käsitellään juuri niitä kaikille arjessa vastaan tulevia työelämään liittyviä tietosuoja- ja turvahaasteita. Tukee oppimista myös virheiden kautta.”

”Pelasin pelin läpi ja pidin siitä kovasti. Peli toimi hyvin jouhevasti. Tämän voi ottaa käyttöön meidän organisaatiossa tällaisenaan. Se antaa lisäarvoa ja mielenkiintoa tietoturvakoulutukseen. Tämä on huippu juttu”.

”Peli oli oikeasti mielenkiintoinen ja monipuolinen. Aiheen ajankohtaisuutta tuskin tarvinnee alleviivata. Pidin siitä, että viikonpäivien luonne vaihteli.”

Lisätietoja

Pelin ja koulutukset on tuottanut DVV:n vetämä digiturvan kehittämishanke JUDO. Digiturvallinen elämä -koulutuskokonaisuudesta voit lukea lisää täältä.

Peli julkaistaan myöhemmin myös ruotsiksi.

Yhteydenotot peliin liittyvien asioiden tiimoilta: Tietoturva-asiantuntija Juha Kirves, [email protected], puh. 0295 535 151

JUDO-hanke digiturva