Hyppää sisältöön

Suosittu Digiturvallinen elämä -peli sai jatkoa: uusi sisältö valmentaa tietoturvasta vastaavia ratkomaan digiturvallisuuteen liittyviä uhkatilanteita

Julkaisuajankohta 12.2.2024 7.54
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto on julkaissut suosittuun Digiturvallinen elämä -peliin uutta sisältöä. Mobiilipelin avulla digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla. Uusissa tehtävissä keskitytään organisaation tietoturvavastaavan kohtaamiin digiturvauhkiin.

 Digiturvallinen elämä -mobiilipelin avulla digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla.

 Digiturvallinen elämä -mobiilipelin avulla digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla.

Digiyhteiskunnassa on tärkeää, että osaamme toimia turvallisesti digitaalisen maailman uhkatilanteissa. Digi- ja väestötietoviraston julkaisemassa Digiturvallinen elämä -mobiilipelissä seurataan kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijöitä ja ratkotaan digiturvauhkia, joita he kohtaavat arjessaan.

Digiturvallinen elämä -pelin uusi kausi tuo eteen entistä haastavampia digiturvauhkia. Pelaaja toimii kuvitteellisen Tyrskylän kunnan tietoturvavastaavan roolissa, jossa hän pääsee ratkomaan viikon aikana yllättäviäkin digiturvatilanteita.

Pelin uusi kausi on suunnattu kaikille digiturvallisuuden kehittämisestä kiinnostuneille. Sen teemoja ovat riskien-, jatkuvuuden- ja häiriöidenhallinta. Digi- ja väestötietovirasto on julkaissut myös Digiturvallinen elämä -koulutuksia, jotka antavat eväitä myös pelissä pärjäämiseen. Lisäksi pelin aiemmat kaudet ovat helpompia ja sisältävät kaikille suunnattuja tehtäviä.

Pelillistäminen on hauska tapa edistää digiturvataitoja

Digiturvallinen elämä -peli on keräännyt helmikuussa 2023 kiitosta organisaatioiden henkilöstön digitaitojen edistäjänä. Aalto-yliopiston tutkijaryhmän raportissa ”Kyberkansalaistaidot ja niiden kehittäminen Euroopan unionissa” selvitettiin kyberkansalaistaitojen opettamisen nykytilaa unionin jäsenmaissa ja millaisia opetussisältöjä taitojen opettamiseen on tarjolla. Digiturvallinen elämä -peli menestyi selvityksessä ja sai kiitosta erityisesti opetuksellisuudesta ja pelillisyydestä.

"Pelillistetty oppiminen on tehokasta, sillä pelissä vastaantulevat tilanteet vastaavat arkielämässä kohtaamiamme digiturvauhkia. Näin opitut asiat on helppo siirtää käytäntöön ja ne jäävät mieleen", avaa erityisasiantuntija Juha Kirves pelin saamaa suosiota.

Digiturvallinen elämä -pelin aiempaa versiota on ladattu jo yli 60 000 kertaa. Peli on saanut runsaasti myönteistä palautetta, ja käyttäjiltä saatuja ideoita on käytetty pelin kehittämisessä.

Pelin voi ladata ilmaiseksi App Store- ja Google Play –sovelluskaupoista. Peli on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää Digiturvallinen elämä -peli ja –koulutuskokonaisuudesta: https://digiturvallinenelama.fi

Lisätietoja

Digi- ja väestötietovirasto, erityisasiantuntija Juha Kirves, p. 0295 535 151, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

digiturva