Hyppää sisältöön

Suomi.fi-viestit voi ottaa käyttöön nyt myös OmaVerossa  – saat ilmoitukset OmaVerosta ja muita viranomaisviestejä sähköisesti

Julkaisuajankohta 1.3.2023 10.51
Tiedote

Suomi.fi-viestit voi nyt ottaa käyttöön OmaVerossa. Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön viimeistään 16.3., saat jo tänä keväänä tiedon sähköpostiisi heti, kun esitäytetty veroilmoituksesi on OmaVerossa. Tämän lisäksi saat jatkossa myös muiden viranomaisten viestejä paperipostin sijaan sähköisesti. 

Kun olet ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön, veroilmoitukset, kirjeet ja päätökset eivät tule enää paperisena postissa kotiin – kaikki löytyvät aina OmaVerosta.   

Tee pieni ekoteko – ota käyttöön Suomi.fi-viestit 

Verohallinnon lisäksi saat Suomi.fi-viesteihin jatkossa sähköisesti kaikkien niiden viranomaisten ja kuntien viestit, jotka käyttävät Suomi.fi-viestejä omissa palveluissaan. Saat viestit myös Suomi.fi-sovellukseen, jos olet ladannut sen puhelimeesi.

Suomi.fistä voi tarkistaa kaikki organisaatiot ja palvelut, jotka lähettävät Suomi.fi-viestejä. Tavoitteena on, että yhä useampi viranomainen lähettäisi viestinsä Suomi.fi-viestien kautta. 

Viestit-palvelun käyttö on samalla siis pieni ja helppo ekoteko. Siten säästät luontoa paperipostin painatuksen ja kuljetuksen aiheuttamalta kuormitukselta. 

Uutta: ota Suomi.fi-viestit käyttöön OmaVeron kautta 

Voit ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön tunnistautumalla Suomi.fi-viesteihin ja valitsemalla asetuksista sähköisen viestintätavan viranomaisten kanssa. Jos haluat muuttaa viestintätavan paperipostiksi, sekin onnistuu helposti asetuksia muuttamalla.

Nyt Viestit-palvelun voi ottaa käyttöön myös Omaveron kautta Yhteydenpito -välilehdellä. Tarkemmat ohjeet löydät vero.fistä ja OmaVerosta.

Suomi.fi-verkkopalvelun tuottaa Digi- ja väestötietovirasto. Suomi.fi-viestien käyttöön ottaminen OmaVeron kautta on Digi- ja väestötietoviraston ja Verohallinnon yhteiskehittämisen tulos ja esimerkki viranomaisten yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on helpottaa asiakkaiden toimintaa ja edistää sähköistä asiointia.  


Lisätietoja: