Hyppää sisältöön

Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun käyttöönotot alkavat marraskuussa

Julkaisuajankohta 22.10.2020 8.58
Tiedote

Julkishallinnon organisaatioiden on mahdollista ottaa käyttöönsä Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelu (TKJ) marras-joulukuussa 2020.

Palvelun myötä viestien (kuten päätökset, tiedonannot, ym. asiakirjat) lähettäminen on Suomi.fi-viestejä käyttäville organisaatioille mahdollisimman yksinkertaista. Kun organisaatio käyttää Suomi.fi-viestejä, viestien lähetys kansalaisille ja yrityksille hoituu tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun kautta yhdellä kerralla huolimatta siitä, käyttääkö vastaanottaja Suomi.fi-viestejä vai haluaako tämä viestit paperipostina. Organisaatioiden ei tarvitse enää erikseen kilpailuttaa paperipostitusta eikä hallinnoida erillistä postituspalvelua.

Ketkä voivat käyttää palvelua?

Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelua voi käyttää vain niiden viestien tulostukseen, kuoritukseen ja jakeluun, jotka julkisen hallinnon organisaatio on lähettänyt Suomi.fi-viesteihin. Organisaatiolla tulee siis olla käytössään Suomi.fi-viestit.

Muihin tulostus-, kuoritus- ja jakelupalveluihin liittyvissä tarpeissa organisaatioiden on itse järjestettävä vastaavat palvelut tai niiden osat.

Milloin käyttöönoton voi aloittaa?

Organisaatiot, jotka käyttävät jo Suomi.fi-viestejä, voivat tehdä liittymisilmoituksen Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalveluun marraskuun 2020 alusta alkaen. Tämän jälkeen ne voivat alkaa testata palvelua saamiensa ohjeiden mukaisesti. Varsinainen viestien lähettäminen on mahdollista joulukuun 2020 alusta alkaen.

Ne asiakkaat, jotka ovat hyödyntäneet Digi- ja väestötietoviraston väliaikaisella sopimuksella hankkimaa tulostus-, kuoritus ja postituspalvelua (TKP-palvelu), jota tuottaa Edita Prima Oy, voivat siirtyä uuteen tulostus-, kuoritus- ja jakelupalveluun 18.1.2021 alkaen.

Tutustu Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun liittymis- ja käyttöönotto-ohjeisiin Suomi.fi-palveluhallinnassa

Jos organisaatio ei vielä käytä Suomi.fi-viestejä

Jos organisaatio ei vielä käytä Suomi.fi-viestejä, sen tulee ensin ottaa Suomi.fi-viestit käyttöönsä. Tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun liittymisilmoituksen voi tehdä Suomi.fi-viestien käyttöönoton yhteydessä.

Tutustu Suomi.fi-viestien käyttöönottoon Suomi.fi-palveluhallinnassa

Onko palvelu maksullinen?

Organisaatiot vastaavat itse niistä kustannuksista, joita syntyy, kun ne lähettävät hinnaston mukaisia tuotteita tai käyttävät siinä määriteltyjä palveluja. Posti Messaging Oy laskuttaa asiakkaita suoraan.

Tervetuloa infotilaisuuteen marraskuussa

Digi- ja väestötietovirasto järjestää marraskuun lopulla 2020 infotilaisuuden, jossa kerrotaan tarkemmin Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelusta ja sen käyttöönotosta. Julkaisemme kutsut tilaisuuteen loka-marraskuun vaihteessa.

Lisätietoja

Digi- ja väestötietovirasto, Organisaatioiden asiakaspalvelu,
organisaatiopalvelut[at]dvv.fi

Palvelun käyttöönottoon liittyvät kysymykset: viestit-kayttoonotot[at]dvv.fi

Tiedote - Organisaatioasiakkaat